Traductor

dimecres, 24 d’octubre de 2012

INCENTIUS D'AMAGATOTIS?

Circular UOB 118/2012

Sense cap avís previ, dia 15 d'octubre alguns empleats se varen sorprendre en rebre al seu compte un ingrés. Descartat que fos com un manà caigut de l'aire del cel, es va veure que el concepte assenyalava Nómina Banco Mare Nostrum SA. Després de diverses conjectures, tot i esmentar una entitat que, segons la premsa, no està registrada legalment, sembla que els diversos imports ingressats corresponen a algun
tipus d'incentiu. El caràcter misteriós i silenciós de l'abonament certifica que l'actual direcció ni tan sols no sap vendre les coses bones. No hauria costat un excessiu esforç una comunicació a les persones beneficiàries per, a més de felicitar-les per l'esforç, encoratjar-les a continuar amb la bona feina habitual de tota la plantilla.

Una vegada més, el tema dels incentius planteja molts d'interrogants quant als criteris de mesura i, molt més encara, les fórmules de repartiment, en especial als àmbits directius que, casualment o no, sempre resulten beneficiaris d'imports molt superiors i a un univers percentual molt més ampli que a la resta. El pitjor de tot,
però, és la manca de transparència. Si la pretensió és posar unes fites objectives per premiar als qui obtinguin els resultats desitjats, és bo que es faci a la vista de tothom, perquè té un efecte exemplificador. Si es fa d'amagatotis, el resultat és més que evident. Pagar uns incentius que no són motivadors és com estirar la cadena del lloc comú: tudar recursos!

REFLEXIONS SOBRE ELS INCENTIUS (col·laboració rebuda):

Ahir vaig fer un comentari amb un company Director d’oficina. Em va dir que havia cobrat incentius. Vaig estar molt content per ell. La veritat és que amb la canya que ens foten darrerament, una petita compensació econòmica és una ditada de mel que sempre va bé. Estic ben segur que els companys i les companys d’oficines que realment s’ho mereixen, som la gran majoria de la plantilla.

Més tard, el mateix horabaixa, vaig pensar un poc més en la situació: Quina quantitat s’ha destinat a aquests incentius? I el personal directiu, quines compensacions deuen tenir? Es veritat que ja vaig llegir la meva reflexió encara no fa un any a una circular d'UOB, però valdria la pena tornar a demanar-nos com així la nostra entitat paga incentius mentre fica a un ERTE a persones per 3 ó 6 mesos. No seria molt més just i solidari NO pagar aquests incentius i, en contrapartida, NO haver d'enviar empleats a l’atur? I, encara més: com així es donen primes quan ens retallen el sou a tots?

Algú dubta que si es demanàs l'opinió de la plantilla, tothom (tant si han cobrat com si no) preferiria evitar les suspensions temporals? Al cap i a la fi, qui realment no té cap culpa de la situació on som és la plantilla que, cada dia, mostra cara davant dels clients per evitar que baratin d'entitat financera.

(...)

Descarregar circular completa en PDF - Català

Descargar cicular completa en PDF - Castellano 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.