Traductor

dijous, 18 d’octubre de 2012

MÀXIMA AUDIÈNCIA!

Circular 113/2012

El nostre espai virtual http://unioobrerabalear.blogspot.com.es incrementa, dia a dia, les visites. Els correus rebuts apunten que no som, únicament, objecte d’atenció i d’interès dels empleats de Sa Nostra (molts dels quals tenen l’adreça als preferits), sinó que el nostre sindicat és observat com un punt de referència allà deçà la mar. Les demandes d’informació per bastir una plataforma com la nostra, confirmen que hi ha moltes de persones, fins i tot organitzacions, que entenen imprescindible en els temps que vivim conformar un sindicalisme alternatiu. Són molts els consells que ens demanen i moltes les consultes rebudes. Quin és el secret de l’èxit per no defallir? La nostra poció màgica és coneguda: la confiança de la plantilla. Aquí rau el nostre secret; la plantilla defineix la nostra estratègia. Els representants legals no som altra cosa que la seva veu i la paraula és la nostra arma. Això sí, una paraula valenta, veraç, clara i coherent. Sense manipulacions, sense mentides i sense que ens facin callar. La constància i la tenacitat són dues fórmules per no defallir en els objectius. Al capdavall, sabem que la coherència, més prest o més tard, és rendible.

COM QUE “I ARA, QUÈ?”?
Són dues fotocòpies de la mateixa màquina: tenen les mateixes taques al mateix lloc. No ens ve de nou que hagin programat un congrés d’unitat. Així es veurà que refan el sindicat únic del temps del verticalisme. Ara, per entrenar-se, fins i tot es copien els títols de les circulars. I ara, què?, es demana CCOO talment com UGT s’ho demanava fa un mes. Tot amb tot, el discurs no és el mateix. UGT adreçava la pregunta a UOB i, ni que sigui per una vegada, CCOO té la decència de reclamar resposta a la Direcció. Ens satisfà molt, tot i que és un fet poc usual, aplaudir dues frases. La primera és la seva crítica a “la capacitat de la Direcció de menysprear la plantilla”. Coincidim. La segona, quan afirmen que “aquesta Direcció és incapaç de governar el banc”. Tenen raó, ja ho hem dit altres vegades. El mal és que després d’aquestes dues veritats objectives, el final de la circular delata que l’objectiu no és la denúncia, sinó que la Direcció els permeti fer aportacions al pla de viabilitat. És a dir, al final tot es redueix no a la perversió de les polítiques del BMN, sinó a pidolar un lloc a la taula. Així, les dues frases que aplaudim perden tot el sentit en comprovar que no passen de ser una protesta interessada per no haver estats convidats a la festa. Només miren per ells. La situació dels sindicats complaents deriva d’haver-se transformat en organitzacions endeutades, ineficients i, a mig termini, obsoletes i insostenibles.

Dit això, de la mateixa manera que vàrem respondre la circular d’UGT (dictada des de la cinquena planta de Son Fuster), volem fer el mateix amb la de CCOO. I ara, què? Doncs, compromís amb la defensa de la plantilla, la nostra raó de ser! I no ara, sinó ara i sempre! Aquest és el sentit d’UOB.

(...)

Descarregar circular completa en PDF - Català

Descargar circular completa en PDF - Castellano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.