Traductor

dijous, 8 de novembre de 2012

CIRCULAR UOB 128/2012

Circular UOB 128/2012


CAPS DE ZONA
La circular anterior, referida als Comandaments Intermedis, resulta incompleta. La funció efímera de les persones-pantalla de la Direcció que ocupen les Direccions de Zona reben unes atribucions desproporcionades. Els fan fer la feina bruta en tots els camps, com a capatassos, però no dirigeixen res. El nom és una pura farsa. Les persones amb facultat de dirigir tenen poder de decisió i el seu és del tot limitat. En canvi, quan es tracta d’amonestar persones, de fer mal papers, de donar males noves... aleshores els hi donen totes les atribucions del món. Les retribucions les se reparteixen els qui obliguen a fer el paperot. 
CCOONFLICTO UOB?
A la seva anterior informació-resum de la setmana, CCOO presentava un quadre on, caixa per caixa, feia balanç de les desvinculacions pendents, amb les suspensions temporals de 3 i de 6 mesos efectuades en el conjunt del BMN. En el cas de Balears, CCOO detalla que no se n’ha produït cap per “conflicto UOB”. Quina barra! D’això se’n diu ser un sindicat lacai i d’empresa. Com que “conflicto UOB”? Quin conflicte ha creat UOB? És la Direcció del BMN que es nega a atendre i respectar un annex del Pacte d’Empresa vigent que estableix un QUID PRO QUO. És la Direcció del BMN que, en veure que no tothom està disposat a llegir “blanc” allà on diu “negre”, decideix unilateralment bloquejar les desvinculacions. Unes desvinculacions ja contractades verbalment (i, en més d’un cas, compromeses per escrit). Així que de “conflicto UOB”, res de res! Ja n’hi ha prou de manipulacions i mentides de CCOO i d’UGT, agenollats davall de la taula als peus d’Egea! Atribuir la culpa als representants legals dels treballadors de l’abús de l’empresari demostra bé quin és el sentit sindical de CCOO. De ser responsables i rigorosos CCOO hauria escrit “conflicto BMN”. Si la Direcció complís i fes complir el pacte que va signar no n’hi hauria cap, de conflicte.
LA RULETA RUSSA
Quan falta un mes per a la reincorporació de les persones que pateixen la suspensió laboral de tres mesos, la inquietud augmenta entre el col·lectiu laboral. El fet que no hi hagi criteris objectius per definir un ordre, fa que tothom es demani: em tocarà? Quan s’intenta establir un element de mesura, per avaluar a quines persones s’aplicarà el pacte antinatura dels sindicats complaents amb la Direcció, no es veu cap indici de lògica: ni l’edat, ni l’antiguitat, ni el color dels cabells! Es diu que, en el cas dels Serveis Centrals, s’han escollit les persones amb un salari més alt, però no és així, perquè els més alts no han patit la mesura. L’arbitrarietat és absoluta.
Els sindicats complaents no varen reservar cap garantia de protecció ni de control. Al contrari, signaren un xec en blanc que atribueix tota la competència a la Direcció. Tant és la situació de precarietat on, en molts de casos, s’aboca les famílies. CCOO i UGT i la comparsa han donat una pistola a l’empresa i fan posar, un a un, el cap dels treballadors a l’abast d’una Direcció que juga a la ruleta russa!
COL·LABORACIONS
Als empleats que hem posat la cara davant del clients ens cau de vergonya quan no hi ha “puta manera” (i que les putes em perdonin l’expressió) que qualque producte doni cap benefici. Encara els hi hem de dir, amb un somriure, “sort que et vàrem garantir el capital!” I venga objectius i més objectius de per tot!!! I a veure qui és el millor de tota la Zona i qui queda el darrer!!!
(...)


Descarregar circular completa en PDF - Català

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.