Traductor

dijous, 22 de novembre de 2012

PROPOSTA A LA DIRECCIÓ


Circular 138/2012

Deixant clar d'entrada que UNIÓ OBRERA BALEAR no va acceptar l'acord que ha possibilitat l'aplicació d'unes suspensions temporals i, també, deixant clar que ens sobta veure com els que sí acceptaren la mesura han estat incapaços de trobar fórmules objectives per establir uns criteris raonables i evitar arbitrarietats, volem aportar en positiu la nostra opinió i fer un suggeriment que entenem just i beneficiós tant per a la plantilla com per a l'empresa.
La mesura s'hauria d'interpretar, d'acord al seu objectiu, com un mecanisme de reducció de despeses de personal. En definitiva, només es tracta d'un estalvi i, en cap cas, no ha de ser utilitzat com a un sistema d'aplicar càstigs immerescuts sense expedient previ, sense raons que ho justifiquin i com si fos una penalització. En conseqüència, cal observar uns criteris raonables en l'aplicació de les distintes fornades de suspensions i evitar qualsevol arbitrarietat.
Allà on no hi ha criteris coneguts, s'imposa l'arbitrarietat i es perd la credibilitat. És més, la Direcció trasllada una responsabilitat injusta a les Direccions de Zona i les deixa en evidència afeblint la seva autoritat davant de les persones suspeses.
Les suspensions, efectuades gairebé dia per dia, sense donar cap marge de maniobra a les persones afectades i sense que puguin programar amb un mínim de temps la seva activitat personal durant el període de la desconnexió, han generat algunes situacions del tot traumàtiques, a nivell econòmic, familiar i social.
A aquest escenari, generat per la primera tongada de suspensions, cal afegir i tenir en compte que la previsió futura és que hi haurà més torns successius, que seran moltes de persones més les afectades per la mesura i que qualsevol persona ho pot ser.
Així les coses, més que convenient és necessari i més que necessari imprescindible, establir unes pautes d'actuació que evitin la improvisació i la intriga; que aportin transparència i credibilitat; que s'allunyin de l'especulació i de la frustració; que siguin justes i convenients; que s'incardinin dins de l'ètica i dins d'una metodologia d'empresa moderna. En definitiva, que les suspensions es preparin amb temps i amb professionalitat

(...)

Descarregar circular completa en PDF -català
Descargar circular completa en PDF -castellano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.