Traductor

dilluns, 12 de novembre de 2012

UOB DAVANT LA VAGA DEL 14-N

Circular UOB 131/2012


UNIÓ OBRERA BALEAR no ha convocat la vaga del 14-N, tal com han fet molts d'altres sindicats, en algun cas de manera no unitària, atenent la crida pública de diverses organitzacions cíviques. No hem convocat la vaga per moltes de raons que seria llarg de detallar, tot i que en farem una espipellada. Això no obstant, sota cap concepte podem oposar-nos a una més que justificada aturada, atesa la greu situació que patim els treballadors i treballadores, tant els qui gaudim de l’exercici del dret universal al treball, com els qui es troben desocupats, a l’atur o en situacions encara més precàries i sense subsidis públics.

L’abús derivat de les mesures que, de manera regressiva contra el poder adquisitiu, han implantat els darrers governs i, molt especialment i amb especial intensitat, els actuals governs d’Espanya de Mariano Rajoy i de les Illes Balears de José Ramón Bauzá, convida a plantar cara de manera clara i decidida davant d’unes polítiques involucionistes que eliminen drets històrics, fan el feix sobre les classes populars i protegeixen els rics, fins al punt d’amnistiar els delictes fiscals i l’atresorament de doblers negres. Tot plegat, conclou la tendència d’eixamplar les diferències socials i fer que els rics siguin molt més rics i els pobres molt més pobres. Una conducta, habitual i cíclica en els paràmetres normals de la cultura política de la ultradreta, amb el silenci còmplice d’una església caòtica que no treu el cap quan es tracta de defensar els menys afavorits socialment i oblida el seu mestre i el seu missatge.

Les dures lleis dictades gràcies a unes majories absolutes que, contra l’essència de la Democràcia, no respecten les minories, han disparat retallades socials que aboquen a la precarietat i, de moment, incrementen la desocupació i els índex de pobresa. El partit de la corrupció, el que no condemna els crims del franquisme, el que protegeix els banquers mals gestors que han enfonsat l’economia, el que imposa a la nostra Comunitat l’espoliació fiscal més alta del món, és el partit que ha disparat contra la línia de flotació de l’estat del benestar i, concretament, contra la Sanitat, l’Educació, l’I+D+i, la Cultura i el Treball.

(...)

En conclusió, UOB no figura entre els convocants d’aquesta vaga i no la promou. No ho fa, perquè creu que entre el fracàs de l’anterior vaga i la convocatòria d’ara no s’ha donat cap missatge d’esperança ni recobrat la confiança. Aquesta ja no hauria de ser només la vaga dels aturats i dels indignats, sinó la de tota la classe treballadora, activa o passiva. UOB respecta totes les convocatòries de vaga general per aquest dimecres, dia 14, i anima a les persones afiliades a exercir, amb tota llibertat, el dret a escollir allò que consideri més coherent amb la seva consciència.

Descarregar circular completa en PDF - Català

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.