Traductor

divendres, 21 de desembre de 2012

PAU A LA TERRA A LES PERSONES DE BONA VOLUNTAT!

Circular UOB 158/2012Les  festes de Nadal conviden a compartir i a pensar. Compartir, solidaris, amb els més desfavorits per una societat competitiva que, sovint, malbarata l’espiritualitat i l’humanisme pel materialisme consumista. Pensar vol dir fer balanç del passat i posar messions per un futur millor. És temps de bons propòsits personals i de refermar el compromís de lluitar per un món més just i solidari. La UOB desitja pau i felicitat a totes les companyes i a tots els companys, amb les respectives famílies. Nadal (compartir i pensar) convida, també, a abocar-nos més en les persones que estimam. Ens permetem, com de costum, de fer públics alguns consells:
1.    No deixeu de jugar amb les vostres fills. Especialment en els jocs simbòlics i de taula. Pensau que mai no tornaran tenir l’edat que ara tenen. El fet de viure a les Balears o a les Pitiüses, amb accés fàcil al camp o als espais oberts, permet un gran ventall de jocs d’exterior (pilota, bicicleta, gronxadores, ping-pong…).
2.    Recolliu la família en imatges. Retratar o filmar les persones que estimam és un testimoni que valorareu en el futur.
3.    Amb l’excusa d’anar a veure mostradors, dedicau un dia a fer una visita cultural amb la família.
4.    Respectar les tradicions és un acte de reafirmació cultural del nostre poble. El costum d’enviar felicitacions nadalenques representa un record a les amistats. Guarnir una bona taula, anar a escoltar la Sibil·la o les cançons  de Nadal, fer torró a casa… són aspectes de les nostres tradicions que cal conservar i fomentar.
5.    Manteniu el criteri d’allunyar-vos de la competitivitat en favor de la racionalitat.
6.    Quant als regals del Pare Nadal o del Mags de l’Orient, recomanam:
·      Aturau-vos a pensar quins són els “centres d’interès” de les persones que voleu obsequiar. Si feis memòria recordareu algun comentari sobre algun “detall” del seu gust.
·      Optau per regals creatius i, preferentment, de profit quotidià i no esporàdic. No oblideu afegir a les juguetes dels infants elements d’ús corrent (roba, material escolar, objectes de tocador …).
·      Defugiu les juguetes  bèl·liques.
·      Evitau els regals sexistes (un electrodomèstic a la companya no és un regal de Nadal!).
·      Procurau viure amb els fills tot el procés de les festes de Nadal. Assaboriu amb ells la destapada dels obsequis i compartiu l’alegria amb ells.
·      No compreu juguetes excessivament cares. Si, malgrat tot, ho feis, evitau el sermó sobre l’esment a no trencar-les “perquè valen molts de doblers”.
·      Preferiu les juguetes que permetin el joc simbòlic, el pedagògic i el participatiu a les de “mira’m i no em toquis”.
·      Escolliu programes de consola o d’ordinadors (amb nivells de dificultat que no frustrin) que fomentin l’aprenentatge i la formació lúdica. En qualsevol cas, evitau que “s’enganxin” a la pantalla més d’una hora seguida.
·      Teniu cura de la presentació. Embolicar els regals adequadament ajuda a la màgia i a la il·lusió.
7.    Finalment, pensau en els altres. Demanau-vos quantes coses teniu a ca vostra que no us fan cap servei. Repassau els armaris i pensau: és un privilegi, una tudadissa o una injustícia? Moltes institucions farien un llepadits d’aquest material que no us fa cap servei.
Acabam reiterant a tot l’univers laboral la felicitació del nostre sindicat. MOLTS D’ANYS I BONS!

(...)
Descarregar circular completa en PDF-Català
Descargar circular completa en PDF -Castellano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.