Traductor

dilluns, 17 de desembre de 2012

UNA FALSA SOLUCIÓ (1)

Circular UOB 149/2012


Hem certificat que el conflicte generat per la Direcció del BMN a les Balears, arran del bloqueig de les desvinculacions compromeses, constitueix un abús empresarial.

Com bona part de la plantilla va deduir en llegir la nostra circular 135/2012, Serenor i confiança, de dia 19 de novembre, UOB no ha claudicat mai en l'intent de cercar i trobar una solució positiva d'aquest conflicte que, no s'ha d'oblidar, prové únicament d'una decisió unilateral de l'empresa de no acceptació d'una clàusula del Pacte, signat dia 31 de desembre de 2010; clàusula que, paradoxalment, va introduir la Direcció.
La Direcció pretenia imposar una interpretació antinatura de la clàusula, en un sentit contrari a la redacció i, per tant, il·lícita. Malgrat no tenir cap responsabilitat sobre la qüestió, des del primer moment vàrem brindar vies de sortida que, una vegada i una altra, topaven amb la negativa de l'empresa que exigia que el sindicat majoritari de Sa Nostra beneís la falsedat. De res no els va servir l'acord favorable del Comitè Intercentres, mitjançant els vots dels representants d'UGT i de CCOO i l'abstenció d'UOB. Amb un exercici patètic i antidemocràtic, la Direcció volia imposar el sentit del vot a un sindicat! Com així tanta d'insistència i tant d'immobilisme?
CULTURA ANTIDEMOCRÀTICA
Arribats a aquest punt, és obligat fer un parèntesi en el relat, per desemmascarar la nul·la cultura democràtica que demostra la Direcció de Recursos Humans del BMN. Per fer-ho més entenedor i didàctic, utilitzarem una vegada més el símil de la política, en relació al marc sindical. Hem de pensar, en aquest exercici metafòric, que els sindicats corresponen als partits polítics i el Comitè Intercentres, màxim òrgan legal de representació laboral, als governs. Doncs bé, ¿algú s'imagina que la senyora Merkel requerís amb amenaces de no signar, a l'hora d'establir un acord amb el govern espanyol, l'aprovació unànime de tots els partits al congrés de diputats? Aquesta és la situació que vivim i patim. La Direcció del BMN vol immiscir-se en la decisió interna del Comitè Intercentres i obligar a agenollar-se als tres sindicats que en fan part. Saben massa bé que burlen la llei, perquè l'Estatut dels Treballadors defineix els comitès d'empresa com a òrgans col·legiats de representació i voler incidir i intervenir en les seves decisions és una conducta clarament antisindical que constitueix una falta empresarial greu en el marc de les relacions laborals.
Aquesta cultura, dissortadament, està arrelada en el costum de moltes entitats financeres que prefereixen signar els pactes amb els sindicats i no amb els comitès d'empresa. No és ni ha estat mai el cas de Sa Nostra on, històricament, tot i que el nostre equip de feina ha disposat de la majoria absoluta des de fa més de 20 anys, hem defugit del protagonisme per signar els acords via Comitè Intercentres, encara que mai s'hagi assolit la unanimitat. El darrer exemple és, precisament, el Pacte d'Empresa que conté la clàusula que la Direcció vol derogar. Com així allò que es tolera als altres sindicats no es tolera a UOB?

  (...)

Descarregar circular completa en PDF -Català
Descargar circular completa en PDF -Castellano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.