Traductor

dilluns, 27 de maig de 2013

UNA VAGA PER A LA HISTÒRIA

Circ. 036/2013
Divendres passat una clara majoria de la plantilla de SA NOSTRA va fer ús del dret a vaga. Un acte de dignitat, reconegut a la Declaració Universal dels Drets Humans, protegit a l’Estatut dels Treballadors i garantit per la Constitució Espanyola que, en el seu Títol I, el destaca com a Dret fonamental i, per tant, obliga a fer caure tot el pes de la llei a qui fa obstrucció, obstaculitza o, simplement, dificulta el lliure exercici.
Va ser una jornada històrica. Mai vista en els més de 130 anys de vida de l’entitat. La transcendència de l’episodi reclama una anàlisi detallada que volem brindar a tota la plantilla. A la majoria que va plantar cara li volem retre la felicitació i la gratitud que mereix la seva dignitat. A la minoria de bona fe que no es va atrevir els volem convidar a reflexionar i, de cara al futur, a perdre la por a les insinuacions i a les amenaces patides. D’aquesta minoria, naturalment, hem d’excloure i repudiar els qui, de manera conscient i intencionada, varen actuar com a esquirols i varen infringir la llei. Tothom haurà d’assumir les seves responsabilitats.

1. UNA VAGA NECESSÀRIA
La plantilla de SA NOSTRA, d’ençà del pacte amb les caixes de Múrcia, Granada i Penedès, pateix unes condicions laborals regressives en tots els ordres i, a les nombroses retallades, s’afegeix un maltracte permanent. Cal recordar que, en el seu dia, la creació del BMN comptà amb l’entusiasme de la Presidència i la Direcció que proclamaren la garantia de supervivència de l’Obra Social i dels llocs de feina. Tot això, amb l’única oposició d’UNIÓ OBRERA BALEAR i el col·laboracionisme actiu de la resta de sindicats.
Els dos darrers anys l’abús de la Direcció del BMN ha mostrat indicis de terrorisme empresarial, amb l’aquiescència del sindicalisme complaent. Els acords obedients que s’han signat, únicament han servit per retallar condicions, drets i expectatives als treballadors i brindar privilegis a la Direcció. Tot allò que s’ha signat fins ara delata una conducta subjugada als interessos patronals. Les negociacions, almenys fins ara, no han estat altra cosa que acceptar més i més renúncies a canvi de res. (...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.