Traductor

dimecres, 26 de juny de 2013

ASSEGURANCES (PERMANEZCAN ATENTOS...)

Circ. 054/2013

Els sindicats sagnants i la Direcció han derogat, entre altres coses, els compromisos que va adquirir “Sa Nostra” amb els seus empleats, relatius a un Pla de Protecció Familiar de 60.000 euros en cas de mort (per fer front de manera prioritària a les posicions d’endeutament amb l’empresa)[1] i a la targeta sanitària[2]. Es constata novament que BMN no compleix els acords que firma. El pacta sunt servanda no vigeix a can BMN! Naturalment, UOB defensarà judicialment aquestes dues condicions compromeses. A banda d’això, molta de gent es demana com així, si els sindicats complaents i l’empresa (sense necessitar per res UOB) s’han pixat en el Pacte d’Empresa d’aquesta manera i no s’han estat de derogar els articles relatius a les assegurances, com és que no varen fer el mateix per “retocar” una condició segons ells merament interpretativa (el famós annex 3) per permetre les desvinculacions amb les places de l’ERO 165/2010 de “Sa Nostra”, que ells havien bloquejat primer, després balancejat a altres territoris? Ens prenen per idiotes?
Dit tot això, durant aquests dies hem estat rebent ofertes de diferents companyies i al final d’aquesta mateixa setmana publicarem la nostra recomanació a la plantilla. Per una part, la voluntat d’UOB és que tota la gent que ho vulgui pugui accedir a una pòlissa col·lectiva de vida per 60.000 euros (única cobertura de “mort”). Per altra banda, la idea seria també que qui vulgui es pugui adherir a una pòlissa de salut col·lectiva (que ja no estaria en mans de l’empresa, cosa que s’ha demostrat, com hem vist en la renovació de SANITAS el passat gener, perjudicial per als interessos de la plantilla). Els que vénen de CASER hi entrarien ja mateix i, acabat l’any (la pòlissa de SANITAS és anual i acaba a 31-12-2013), es podrien mobilitzar voluntàriament els familiars a la nova pòlissa (complint amb el preavís de dos mesos amb la companyia actual). Una reflexió final: no estam en el cas d’un col·lectiu tancat (les aproximadament 1200 persones que teníem fins ara CASER i que l’empresa manejava com a un tot), sinó que ara és el cas d’un col·lectiu obert, subjecte a la voluntarietat de cadascú. Per tant, serà determinant assolir un número d’adhesions a l’hora de negociar carències i preexistències. N’informarem en breu, a través del nostre bloc. (L’enllaç estarà devora n’Asterix.) Estau pendents de l’avís! (...)
[1] Aquesta “Protecció Familiar” va ser possible incloure-la en el Pacte d’Empresa com a una de les contrapartides de la relació comercial amb “Sa Nostra Compañía de Seguros de Vida”, entitat que ven els seus productes per mitjà de la xarxa comercial, i que a més a més se’n du una bona comissió per la gestió del “Pla” y “Fons de Pensions d’Empleats Sa Nostra”.
[2] La targeta sanitària, a “Sa Nostra”, és un dret derivat del bescanvi per la Panera de Nadal, que era un obsequi que l’empresa donava als empleats sense cap contraprestació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.