Traductor

divendres, 21 de juny de 2013

BRAMAR, MAMAR, NAVEGAR

Circ. 052/2013
Ens ha arribat informació referent a una reunió que Manel Náñez, director de Relacions Laborals, va tenir a Sevilla amb la plantilla d’algunes províncies d’Andalusia (es pot saber per què no han fet reunions per tot?). En aquesta reunió, la Direcció va deixar dites coses com:
  • No he vengut aquí a explicar l’acord, sinó a resoldre els dubtes que es puguin plantejar.
  • Els excedents de persones són: Cadis 21, Còrdova 7, Huelva 18, Màlaga 12, Sevilla 23.
  • L’adscripció voluntària a qualsevol dels programes no és una adscripció en ferm. Fins que no es signi el document oportú amb l’empresa, no s’està adherit formalment. Això és simplement una comunicació de voluntarietat i preferència d’entre les opcions.
  • Em crida l’atenció que [a data 19-6] només hagin sol·licitat de forma voluntària l’adscripció als distints programes els següent número de persones: 55 baixes incentivades, 71 “mutuo acuerdo”, 33 excedències voluntàries, 106 reduccions de jornada i 20 suspensions de 9 mesos.

Durant el torn obert de paraules, la plantilla, de manera generalitzada, va voler deixar constància que la manca d’informació era un obstacle perquè la gent s’adscrigués a res. La Direcció, en resposta, va dir que la informació que l’empresa ha facilitat la tenen els sindicats (!), i que també era al text de l’acord (!!).
Altres persones varen denunciar que arriben les dates de tancament de la seva oficina i que encara no saben on les enviaran. A això la Direcció va respondre que fins que no es tanquin els períodes voluntaris d’adhesió, l’empresa no sap les “vacants” ni les opcions per assignar empleats als diferents llocs. En els tancaments d’oficina també es tindrà en compte l’oficina on s’integra. En altres casos l’empresa pot destinar els afectats al centre que s’estimi oportú fins que se li doni un nou destí o assignació a algun “programa” (quins eufemismes!).
La plantilla també va deixar constància de la dificultat per aclarir dubtes o perquè RRHH faci els càlculs. En resposta a aquest tema, varen dir que intentarien que RRHH fos més ràpid i àgil en contestar les consultes (a dos dies de finalitzar el termini?).
La Direcció no es va estar de deixar dit que aplicaria acomiadaments si no s’omplien els cupos voluntàriament. Això és diu pixar-se en el lema “NO a los despidos en BMN!”(...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.