Traductor

divendres, 14 de juny de 2013

LES SALVATJADES DE L’ACORD (5)

Circ. 047/2013
JA HEM DEMANAT PRESSUPOSTOS
Atenent peticions, i amb independència de les accions legals en defensa del Pacte d’Empresa, UOB ha sol·licitat pressupostos a diverses companyies per tal de donar cobertura a la contingència de mort per 60.000 euros i per a una targeta sanitària (hem demanat preu “amb reintegrament” i “només quadre mèdic”). Que ningú passi pena que si arriba alguna oferta atractiva la farem a mans de TOTA LA PLANTILLA per a la seva consideració i possible adhesió, voluntària. Si fos el cas, s’establirien els canals de comunicació formals adients, independents de la relació d’afiliació. Com que és previsible que també arribin ofertes de part de “Sa Nostra Compañía de Seguros de Vida”, de CASER (suposam que són vigents les que hi ha a l’i-Nostrum), i de SANITAS –per adherir-se, els empleats, a la de familiars–), esperam tenir, en breu, diverses ofertes damunt la taula.
Respecte a SANITAS, hem d’advertir tothom que la pòlissa de familiars ara la controla la Direcció. Un temps la negociava el Comitè Intercentres (com estableix el Pacte d’Empresa) però al·legant “problemes de personalitat jurídica”, se va traspassar a l’empresa i, amb aquesta maniobra, es va desplaçar a la representació laboral de les negociacions. Resultat? El passat gener, vàrem saber l’import de la nova quota via fets consumats, sense que ningú informàs prèviament, si més no per deferència, el Comitè. Quan vàrem demanar informació a SANITAS, ens varen al·legar un increment de la sinistralitat respecte a anys anteriors, però el cert és que la pujada de quota va ser extraordinàriament elevada i ha quedat per damunt del preu de mercat inclús sense tenir en compte col·lectius.
Entenem que la representació laboral, i per seguretat jurídica i per la configuració actual de majories, UOB assumirà ara per ara aquest rol, ha de recuperar el protagonisme en la pòlissa de salut de familiars, cosa que redundarà en benefici de tot el col·lectiu. En tot cas, UOB informarà a la resta de sindicats amb presència al Comitè Intercentres.
CONFLICTE COL·LECTIU COMISSIÓ PROMOTORA BMN
Després d’acabar “sin acuerdo” la preceptiva sessió de conciliació (volien admetre UOB a la Comissió PERÒ SENSE VOT –cultura democràtica?–), anunciam que s’interposarà demanda de conflicte col·lectiu per l’exclusió d’UOB de la Comissió Promotora del Pla de Pensions de BMN.
(...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.