Traductor

dimecres, 18 de setembre de 2013

PROU D’ABUSOS I AMENACES!

Circ. 070/2013
Dilluns passat vàrem assistir a la reunió del Comitè de Salut que es va celebrar a Son Fuster. El director de Relacions Laborals de BMN, que també hi va assistir, va aprofitar per retreure’ns el llenguatge dels nostres comunicats. Concretament, el títol de la circular 67, de 12 de setembre, “Terrorisme empresarial!”, on s’explicava el desplaçament directiu a Andalusia occidental a acomiadar companys (i del que també es feren ressò altres sindicats).
Ja sabíem que la Direcció de BMN no paeix bé la llibertat d’expressió i sindical. Però hem de dir que no només no podem rectificar el títol de la circular, sinó que ens hi hem de ratificar. Només uns dies després de la mala digestió directiva del nostre comunicat ens arriben notícies que un dels cap de zona (que fa tort el seu llinatge) ha decidit pujar un graó més el nivell d’abús de la seva estratègia kamikaze. No se n’adona que està fent equilibris sense xarxa i que en qualsevol moment l’esclat pot ser majúscul? La impotència d’aquest energumen per dirigir persones va al galop. Munta teòriques “reunions de zona”, que després esdevenen una altra cosa, fora de l’horari, sense ordre del dia, sense avisar els assistents sobre els temes que es tractaran, fent-los reunir al caòtic centre de Palma enlloc d’aprofitar l’accessibilitat dels espais de Son Fuster. A les reunions vomita la seva inoperància damunt els seus subordinats fent servir un to imperatiu i ofensiu, proferint amenaces directes d’acomiadament. L’únic incompetent és ell i ho fa pagar a tota la cadena jeràrquica: “No consentiré que ninguna oficina de mi zona quede a cero.” “Las colas del paro están llenas de gente.” “Si no me ayudáis a mi yo no os ayudaré a vosotros.” “A partir de ahora las reuniones serán todas por la tarde.” La seva perversió no té enfront!
En conseqüència, des d’UNIÓ OBRERA BALEAR proposam a totes les direccions d’oficina que es posin d’acord i que facin el favor de no allargar (ni fer allargar) cap jornada laboral més enllà del pactat. Això vol dir de Dl a Dv de 8 a 15 hores, excepte jornades singulars pactades, formació voluntària i accions formatives o reunions directives on s’indiqui específicament a la convocatòria que es circumscriuen dins els articles 26 o 27 del Pacte d’Empresa. Si la Direcció vol, té mitjans legals i acotats per convocar l’horabaixa, de bona fe. Si no ho fa és perquè no vol! La Direcció desnortada no té cap escrúpol en dur a terme actuacions abusives i en alguns casos delictives, fent pagar a la plantilla la seva incompetència! Quant al cap de zona abusón, proposam que se’l posi a peu de pista una temporada perquè lideri amb l’exemple.(..)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.