Traductor

dimecres, 23 d’octubre de 2013

“FORMACIÓN DEL ESPÍRITU...” BMN?

Circ. 074/2013
FORMACIÓ MANERA BMN
Oficina de barrio en Valladolid”, “Radio Castilla”, noms i cognoms de persona 0% d’origen proper... amb aquests exemples, tan “nostres”, ens ha obsequiat el departament de Formació de BMN en el curs d’assegurances “Seguros: Gestión Proactiva y Persistencia” que actualment està fent la plantilla de la xarxa.
Tot això no tindria la més mínima importància, ja que el nivell d’abstracció d’una persona adulta ha de ser capaç de destriar el gra de la palla. (En podrem fer algun pa, d’aquest curs?) Així mateix, haguessin pogut tenir la delicadesa d’haver posat exemples més propers o, si més no, agafar un estàndard usable a tot BMN.
Ara bé, allà on mostren els peus és en l’enfilall de missatges “subliminals” que apareixen en aquest curs i que delaten quines són les intencions de BMN respecte a l’horari i a com ha de ser el tracte entre directius i empleats de BMN: unido esa tarde con el de otras tres oficinas urbanas”, “aceptó la invitación de algunos compañeros de las ‘otras’ oficinas para tomar un café. Son las siete de la tarde”, “Se acercó a la puerta y musitó: ‘Hola, Castillo, ahora iba a venir a saludarte, pero como no hace ni 10 horas que nos despedimos’”, “anda ven que quiero...”, “a las 15 horas había quedado con la directora”, “se había adelantado 15 minutos” [a l’inici de la jornada], etc.
Però, això què és? De quina fosca caverna han rescatat aquest llenguatge i aquestes maneres de fer dins l’empresa? Un empleat s’ha d’adreçar al superior “musitando”, arrossegant-se, sense gosar entrar al despatx? I aquest li ha de contestar en termes paternalistes i autoritaris, “anda, ven” o “quiero tal o qual cosa”? Les referències a la feina extrahoraria són contínues. Sobra gent? No serà que “manca finezza” i sobra cinisme directiu? Com a colofó, la sublim referència a infringir la llei: només 10 hores entre jornades! S’han begut l’enteniment? Ho mostrarem a la Inspecció de Treball per a escarni de tota aquesta casta que ens malgestiona i perquè vegin de quin peu calça BMN.
BMN va “pactar” amb els sindicats incauts que l’horari és universal de 8 a 15 hores. I de què serveix, si la plantilla segueix davall l’espasa de Damocles de reduccions, suspensions i acomiadaments, un autèntic xec en blanc que han permès els mateixos sindicats? I encara tenen la barra d’amollar cursos vomitius com aquest farcits de llenguatge preconstitucional i missatges per minar la moral. Amb cinisme com el que ens envolta no es construeix cultura empresarial, ni tampoc sindical!(...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.