Traductor

divendres, 20 de novembre de 2015

COMUNICAT CONVENI COL•LECTIU

Circ. 064/2015
Circular completa (PDF): català / castellano

CCOO, UGT i CSICA FIRMEN UN ACORD INNECESARI, TOT ALTERANT LA ULTRACTIVITAT!

Ahir es va celebrar una nova sessió de la Mesa de Negociació del Conveni Col·lectiu de Caixes, en la qual es va signar per part de la patronal ACARL i els sindicats CCOO, CSICA i UGT un inexplicable “acord” que ha variat el període d’ultraactivitat del Conveni Col·lectiu, que era de 18 mesos des de la denúncia del Conveni. Aquesta, va tenir lloc el 20-11-2014, i va ser executada, per cert, per part dels sindicats megalòmans.
La patronal sostenia (i amenaçava) que la ultraactivitat acabava a un any vista de la denúncia. Això implicava un període fins 20-11-2015. Aquesta pretensió no ha estat sustentada mai en cap dictamen jurídic. La posició de CIC, argumentada jurídicament mitjançant dictamen elaborat pel catedràtic Luis Enrique De la Villa, del prestigiós despatx Roca&Junyent, establia que el període de ultraactivitat abastava 18 mesos, és a dir, fins 20-05-2016. La resta de sindicats no ha aportat cap dictamen ni un.
Doncs bé, ahir, A CANVI DE RES, I TAL COM HO VA PRESENTAR LA PATRONAL es va signar una nova data de fi de la ultraactivitat: 31-12-2015!, que es traslladarà a l’Autoritat Laboral als efectes oportuns.
Els que han signat aquest acord han dinamitat, de cop, 5 mesos d’ultraactivitat que eren importantíssims per a la negociació. Ara tindrà lloc una negociació sota la pressió del proper 31 de desembre, altament desfavorable en terminis.
Han començat les renúncies sindicals. Correran la mateixa sort les propostes que aquests sindicats han publicat, relacionant drets i interessos laborals que la patronal vol desballestar? Per què negocien els nostres drets membres sindicals del Conveni Col·lectiu de Banca? I la data escollida del 31 de desembre, tindrà a veure amb la imminent desaparició de l’ACARL i la seva integració en CECA?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.