Traductor

dimarts, 3 de novembre de 2015

REUNIÓ COMISSIÓ NEGOCIADORA CONVENI

Circ. 055/2015
Circular completa (PDF): català / castellano
En la passada reunió de 29-10-2015 es varen tractar dos punts importants: la ultraactivitat del conveni sectorial i la promesa per part de l’ACARL de plantejar-se la retirada de les pretensions més conflictives de la seva plataforma amb la intenció de facilitar l’obtenció d'un acord.
SOBRE LA ULTRAACTIVITAT DEL CONVENI
Un conveni en ultraactivitat significa que, tot i haver acabat la seva vigència, segueix obligant i protegint empreses i treballadors. És a dir, ultraactivitat significa que el conveni segueix “actiu” més enllà del seu període de vigència.
Des de l’última reforma laboral la ultraactivitat dels convenis va quedar acotada legalment, però la interpretació de la llei ha donat peu a interpretacions discordants.
La patronal ACARL ha vingut pressionant els sindicats amb el missatge que a finals de novembre el conveni sectorial perd totalment la ultraactivitat, quedant els empleats a la intempèrie amb l’única protecció de la Llei i els Pactes en cadascuna de les empreses.
Des del primer moment CIC ha discrepat del criteri de la patronal. Per verificar la fortalesa del seu posicionament jurídic, la CIC va encarregar un dictamen a un jurista de gran prestigi (L. E. de la Villa, del despatx Roca-Junyent). Aquest dictamen basteix, justifica i ratifica el posicionament que CIC ha vingut defensant sobre l’abast de la ultraactivitat de manera que actua fins el MAIG de 2016, en la interpretació més restrictiva, o fins el JUNY en la més positiva. Recordem que l’ACARL va fer constar en acta que entén que la ultraactivitat conclou el 22 novembre 2015.
Aquest dictamen serveix per treure la pressió de calendari que la patronal ha volgut utilitzar. Si es tracta de negociar de bona fe, el calendari no estreny.
SOBRE LES PRETENSIONS DE LA PATRONAL
El que realment estreny molt negativament la negociació són les pretensions de l’ACARL de destruir les parets mestres del Conveni de Caixes. La patronal sap que a CIC no estem disposats a signar qualsevol paperot que ens posin davant. CIC va a les meses negociadores a defensar i millorar les condicions dels treballadors. Per signar legitimant pèrdues, ja n’hi ha d’altres.

Esperam que el període de reflexió que ens va anunciar l’ACARL en la reunió d'ahir els dugui a concloure que és hora d’acordar millores, no de signar pèrdues per als treballadors. En la propera reunió negociadora (12-11-2015) veurem si aquesta reflexió els mena a negociar un conveni assumible per CIC o si, al contrari, mantenen les seves inacceptables pretensions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.