Traductor

dimecres, 25 de novembre de 2015

REUNIONS 24-25N MESA EXCEDÈNCIES BMN

Circ. 066/2015
Circular completa (PDF): català / castellano

AVUI I DEMÀ, REUNIONS A MADRID PER LES POSSIBLES FUTURES DESVINCULACIONS


Avui i demà, els sindicats som cridats a Madrid per negociar un possible acord per a les futures desvinculacions a BMN passant per una situació d’excedència retribuïda. Els sindicats de la “majoria” fins avui no havien propiciat cap plataforma conjunta sindical, però avui de matí han canviat el cantet. Després d’haver constatat que les propostes de tots ballaven damunt tres eixos principals: millorar les condicions retributives, brindar un Conveni Especial amb la Seguretat Social per garantir la millor pensió (passi què passi durant la situació d’excedència) i conservar condicions socials, s’ha passat a treballar una plataforma conjunta. A més a més de l’anterior, de part d’UOB creim que cal assegurar un número (ponderat i just) de desvinculacions per territori (si és el cas que l’empresa imposa numerus clausus). Fomentar els desequilibris de plantilla pot revertir en problemes ulteriors.
Darrera hora: l’empresa ho ha rebutjat gairebé tot de la plataforma comuna. De Balears, l’únic representant és d’UOB. Seguiran les reunions avui horabaixa i demà.

UN AVÍS


Tant de bo no hi hagi ganes, per part de ningú, de focalitzar l’acord en beneficiar uns en detriment d’altres (nota dominant en aquesta empresa des de la subrogació), perquè si és el cas ho direm alt i clar com hem fet sempre, molesti qui molesti. La darrera circular que UGT ha publicat a Balears (“Lo que viene”), de les més delirants mai vistes, amb atacs gratuïts contra el sindicat majoritari a les illes, no ens fa presagiar res de bo. Preparen el terreny perquè saben què es firmarà, o què? Tant de bo ens equivoquem!
UGT té una curiosa manera de celebrar la seva derrota electoral ALS DOS COMITÈS el 24 de novembre de 2014. Encara ara no es pot avenir i encara s’espolsa les plomes? En el moment actual ens abstindrem d’entrar en qualsevol provocació. A més d’enviar la circular a anàlisi per l’ús impropi de la paraula “IMPUTADOS” vers dues persones d’UOB, i després d’arxivar-la al calaix de la ignomínia, seguirem el recte camí de la defensa de tots els treballadors. Nosaltres, ara que fa un any de les eleccions, creim que és un bon moment per fer balanç de gestió d’aquest període. El publicarem en un proper comunicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.