Traductor

dimecres, 16 de desembre de 2015

L'ACORD D'EXCEDÈNCIES I EL 20D

Circ. 072/2015
Circular completa (PDF): català / castellano

Recentment UOB ha signat l’acord per a un programa de suspensions contractuals per la via d’unes EXCEDÈNCIES VOLUNTÀRIES COLLECTIVAMENT ACORDADES.

Lamentam haver estat l’únic sindicat que ha defensat FINS AL FINAL unes condicions retributives millors que les que han quedat negre damunt blanc. Ens referim, sobre tot, a la compensació del 50% de la retribució bruta. El que ha passat aquí, com ja vàrem vaticinar, ha estat que s’ha establert un mínim (progressiu en el temps) que beneficia un determinat conjunt de treballadors de sous baixos (ei, fantàstic!) PERÒ, ben al contrari, S’HA MANTINGUT SENSE ALTERACIÓ DES DE L’INICI DE LA NEGOCIACIÓ EL PERCENTATGE DE RETRIBUCIÓ COMPENSATORI, perjudicant l’expectativa d’un altre conjunt de treballadors: la majoria dels treballadors de les illes de 55 anys o més que potencialment es podrien haver adherit i no ho podran fer. L’empresa S’HA NEGAT AMB CAPARRUDESA a moure’s de la seva postura, enrocada en el referit 50%, i N’HI HA QUE LI HO HAN CONSENTIT. El sindicat que té el percentatge de representativitat més alt a BMN i el segon més votat a les illes Balears, la Federació de Serveis de la UGT, secció sindical de BMN, no ha mogut un dit per pujar el 50%. On era l’ideòleg de la circular delirant d’UGT que es pensava condicionar la nostra posició negocial quan UOB clamava en el “desert sindical” per pujar aquest percentatge? Per què els companys d’UGT no han volgut obligar la Direcció a moure el percentatge n’hi un punt ni mig? No haurien, els nostres benvolguts querellants, fet una feina de més profit per als treballadors possiblement interessats si, enlloc d’escriure barbaritats contra UOB, haguessin fet acte de presència a la Mesa per tal d’influir damunt la posició de LA SEVA secció sindical i ELS SEUS negociadors?

Per motius obvis, aquest no hagués estat el nostre acord. Tot amb tot, UOB el va signar per varis motius:

  • Perquè vàrem exigir una clàusula per tal de garantir l’equilibri interterritorial i evitar discriminacions per territori, així com una Comissió de Seguiment i vigilància dels acords.
  • Perquè ens consta que hi ha companyes i companys possiblement interessats.
  • Perquè no sabem què ens oferirà el futur però només si som dins l’acord podrem, des de la Comissió de Seguiment, defensar millor els treballadors que eventualment s’hi adhereixin.
  • Perquè, com apuntàvem abans, tanmateix s’hauria signat amb aquestes paupèrrimes condicions retributives. No va ser UOB qui va amollar el mac!
  • Perquè, al capdavall, es tracta d’una mesura voluntària.
  • Perquè fins al darrer dia (amb la nostra assessoria jurídica) vàrem millorar els redactats de l’acord i del contracte per dotar de més seguretat jurídica els treballadors que decideixin adherir-s’hi.

Alerta! Tothom interessat ha de saber que l’acord, a més del paupèrrim percentatge, conté un altre PERILL. La Direcció no ha volgut saber res de la reivindicació manifestada per UOB i la resta de sindicats a l’inici de la negociació –que aviat va quedar en no-res per la poca combativitat dels sindicats majoritaris– que l’acord no s’havia d’aturar quan el treballador fes els 65 ANYS, sinó quan aquest pogués accedir a la JUBILACIÓ. Si l’acord preveu que es pot assolir la jubilació anticipada, perquè no podia preveure l’augment de l’edat legal de jubilació? Apart que ja estam en període transitori d’aquest augment, degut a la darrera reforma legislativa, quines majories resultaran de la jornada electoral del proper diumenge? Heu llegit els programes electorals de les formacions que aspiren a governar o a pactar una majoria parlamentària? QUE TOTHOM SIGUI CONSCIENT D’ALLÒ QUE SIGNA!

És al·lucinant que els banquers, aquells que han generat la crisi econòmica detonant de tantes i tantes mesures antisocials, entre elles l’augment de l’edat de jubilació, ara deixin els treballadors que subscriguin l’acord, a les portes d’unes eleccions a Corts Generals, a l’arbitri de canvis legislatius futurs que puguin seguir el camí de la insensibilitat social dels banquers i els polítics que els aguanten l’ansa.

Tota persona que estigui interessada en fer els seus números per aquest acord d’excedències pot demanar el seu sou brut A EFECTES D’AQUEST ACORD al respectiu responsable territorial de RRHH. I davant qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb UOB a través de les vies usuals. Restam a disposició!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.