Traductor

divendres, 12 de febrer de 2016

Comuniicat Conveni (Mesa 2016-02-11).Horaris

Circ. 003/2016
Circular completa (PDF): català / castellano
CIC-UOB REPROVA EN LA MESA DEL CONVENI L’ACTUACIÓ DE BMN AMB ELS HORARIS I ACONSEGUEIX UNA DECLARACIÓ SINDICAL UNÀNIME DE REBUIG!
QUÈ PINTA L’ACARL SI LES SEVES ASSOCIADES (COM BANKIA I, ARA, BMN) PRETENEN ANAR A LA SEVA I ATACAR UN TEMA ESSENCIAL COM L’HORARI?
Ahir, dijous 11 de febrer, per primera vegada des que es va constituir la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu, hi va haver un indici de negociació en resposta a la sol·licitud prèvia de CIC que ACARL traslladàs un esborrany d’una nova clàusula de garantia d’ocupació. CIC també va aportar una redacció d’aquesta clàusula desenvolupada pel nostre servei jurídic. La clàusula d’ACARL no és satisfactòria perquè no vincula jurídicament. Seguirem amb aquesta vindicació.
Durant les intervencions sindicals per respondre els plantejaments (encara ara draconians de la patronal), CCOO, CSICA i UGT varen procedir amb el seu torn d’intervenció. Però no va ser fins a la intervenció de CIC (per cert, realitzada per un representant provinent d’UOB!) que vàrem reprovar l’actuació de BMN, que pretén ni més ni menys que iniciar un procediment de modificació substancial de condicions de treball (art. 41 ET) al bell mig d’una negociació de conveni col·lectiu sectorial!
Després d’un recés que vàrem demanar per analitzar la situació esdevinguda per l’actuació de BMN (anàloga a la provocada per Bankia mesos enrere), la part social, de manera unànime, es va fer constar en acta la següent manifestació de part: “La parte social, de forma unánime, quiere dejar constar en acta que manifiesta su rechazo total a la actuación de la dirección de BMN en cuanto al alcance de su propuesta de modificación horaria al tratarse de una de las materias que están siendo objeto de negociación en el convenio y solicitamos a la ACARL que medie para que su asociada la retire en tanto la negociación del convenio siga abierta”.
En el torn de rèplica ACARL, la patronal, va manifestar que “no estamos en disposición de cambiar nuestros planteamientos” i la reunió va concloure.
La situació actual és que els sindicats que varen denunciar el Conveni (primera mala decisió?), CCOO, CSICA i UGT, segurament amb la intenció de millorar-lo (ja ho veurem), li han brindat a la Patronal una oportunitat d’or per instaurar retallades i més retallades! Si l’ACARL tenia aquestes pretensions, que hagués denunciat ella el Conveni!
Des de CIC hem demostrat, aportant un dictamen jurídic (que s’està utilitzant ja en altres Convenis, com el de Banca!) que l’única via de preservar els nostres drets és mantenint-nos ferms. tenim una garantia jurídica que des CIC no anem a renunciar. El nostre lema segueix essent per un Conveni sense retallades i mantenim el suport ferm dels nostres representats i de les plantilles.
La propera reunió està prevista per al dia 25 de febrer, just 4 dies abans que acabi el termini de pròrroga signat pel “tripartit” i l’ACARL. Mirant un any enrere, quan va començar tot el trull del Conveni, la gestió sindical dels “majoritaris”, ha millorat la situació i les pretensions patronals de retallar de per tot, o l’ha empitjorada?

I A BMN, QUÈ ESTÀ PASSANT AMB EL PROCÉS DELS HORARIS? SABÍEU QUE...?
-         De moment, tot són “reunions informatives”?
-         Que BMN vol obrir un procés formal de modificació substancial de condicions de treball (art. 41 ET)?
-         Que l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors és molt perillós?
-         Que BMN tanca oficines rendibles mentre vol ampliar horaris a un 20% de la plantilla?
-         Que encara no hem vist cap Pla de Negoci que expliqui tot això?
-         Que UGT i CCOO de BMN varen dir que no podien signar res sense les autoritzacions de les seves federacions estatals?
-         Que ens ensumam que n’hi ha que ja tenen aparaulat retre l’horari a canvi d’accelerar el Pla d’Igualtat i la convocatòria d’oposicions (que ja hem aconseguit judicialment altres)?
-         Que ficar la cunya horària a diverses entitats (Bankia, BMN, ...) pot ser una estratègia per dinamitar l’horari actual a nivell de Convenis?
-         Que a BMN no saben què són els horaris europeus?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.