Traductor

dijous, 17 de març de 2016

DE L’ACTUACIÓ DE LA ITSS

Circ. 011/2016
Circular completa (PDF): català / castellano 
Atès que la recent visita de la Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS) a Son Fuster arran d’una “reunió d’horabaixa” ha aixecat polseta, informam de la denúncia d’UOB que hi va donar origen, que va ser registrada a la Direcció Provincial dia 10 de febrer i que hem complementat després amb l’aportació d’escrits addicionals.
Els antecedents eren dues denúncies prèvies, també d’UOB, on reclamàvem la consideració i pagament d’hores extraordinàries a BMN degut a les contínues “convidades” a reunions als horabaixes. En les referides denúncies, la ITSS no ho va entendre així: (1r) tot i admetre la celebració de reunions els horabaixes, l’empresa nega que a BMN es facin hores extraordinàries; i (2n) no estava demostrat que hi havia excés ni sobre la jornada pactada ni sobre la convencional de 1680 hores/any. Tot amb tot, la ITSS sempre acabava els oficis emplaçant l’empresa a reconduir les “reunions vespertines” dins els límits de la jornada laboral, per qüestions de conciliació. BMN, mai no n’ha fet cas!
Tanmateix, són vàlids els arguments (1r) i (2n) anteriors? Rotundament, no, per la mateixa raó!: com es pot saber si hi ha excés horari (o no) si no es compten TOTES les hores de feina? Ja sabem que, per exemple, les hores de tot l’any de 8 a 15 hores de Dl a Dv, efectivament, no arriben a 1680. Però, i la resta? Què passa amb les hores dedicades a reunions els horabaixes, a “trepitjar carrer” i “visitar clients”, a formació, etc., tot això fora de la jornada pactada de 8 a 15 hores? No són, també jornada? Què passa si tenim un accident durant aquest temps? Per ventura no serà “laboral”? Què passa amb el temps in itinere? No estam coberts? És tan elemental com inversemblant que s’hagi hagut d’esperar a tenir sentències judicials per començar a redreçar la situació.
Les dues sentències de l’Audiència Nacional que hem aportat a la ITSS, una contra Bankia i l’altre contra Abanca, recentíssimes i conegudes gràcies a la informació permanent entre els sindicats membres de la nostra confederació, CIC, són contundents i no deixen espai al dubte. Pensam que també han de ser d’aplicació al cas de BMN, on no existeix registre de jornada efectiva i, per tant, és impossible dur cap control horari ni comparar allò realitzat amb el topall del Conveni (1680 hores) o, encara més, amb la jornada pactada dins l’empresa que a BMN és, per l’acord d’Homologació de condicions laborals de Dl a Dv, de 8 a 15 hores! Doncs, PATERE LEGEM!
Addicionalment, La Sala també insta a donar trasllat a la representació legal dels treballadors de les hores extraordinàries realitzades, si escau. I si és el cas que coexisteixin diversos horaris (com, per cert, pretén implantar BMN), això no eximeix de cap d’aquestes obligacions, sinó que encara les reforcen.
Per a tranquil·litat de les persones que assistiren a la reunió i es varen trobar amb la visita de la ITSS, hem de dir que no han de passar pena per res, perquè eren allà seguint les indicacions rebudes en una convocatòria escrita enviada per la Direcció, i a la ITSS li consta! Identificant tots els presents, s’estava seguint el protocol, amb l’objectiu sempre de defensar treballadors d’abusos patronals. Pensau que hi ha sectors més conflictius que el nostre, però la Inspecció és la mateixa. Que ningú no passi ànsia que d’aquesta no hi haurà “cierre patronal”!
El que sí esperam que passi és que l’actuació sindical d’UOB, tot emplaçant la ITSS a actuar, es posi fi amb una situació que no per reiterada i mantinguda en el temps deixa de ser abusiva, que és que la cúpula directiva s’aprofita dels treballadors (siguin o no directius) per allargar la seva jornada laboral sense cap límit ni control.
La denúncia íntegra la tenim al nostre local, a disposició de qualsevol afiliat que vulgui consultar-la.
UNA INICIATIVA SOLIDÀRIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.