Traductor

dijous, 3 de març de 2016

REUNIÓ MESA DEL CONVENI D’ESTALVI 29-2-2016

Circ. 006/2016
Circular completa (PDF): català / castellano
ACARL I TITELLES TORNEN A RETRASSAR LA CONTRACTUALITZACIÓ DEL CONVENI

La reunió anterior, la que estava prevista pel passat dijous, 25 de febrer, va ser unilateralment desconvocada per l’ACARL i es va emplaçar a una nova reunió pel dilluns 29, termini del pacte d’ultraactivitat entre la pròpia ACARL i el tripartit sindical. El motiu? Molt evident! Divendres 26 finalitzava el termini que s’havien donat de pròrroga de la ultraactivitat del Conveni DE BANCA. I què va passar aquell dia a la Mesa Banca? Que es va pactar una nova pròrroga de la ultraactivitat fins al 31 de març! I endevinau què va passar dilluns a la Mesa del Conveni de Caixes? Exacte!, que l’ACARL i el tripartit sindical varen tornar a prorrogar la ultraactivitat, aquesta vegada fins al proper 4 d’abril, per darrera de la reunió de la Mesa de Banca. La supeditació és palmària.
A l’inici de la reunió, les absències “de pes” entre l’ACARL i alguns sindicats denotava o bé una total manca de compromís o bé que s’estava produint a un acte més del teatre de titelles antisocial al que ens tenen acostumats tots plegats.
CIC va fer constar en acta que: “Sent coherents amb les manifestacions realitzades fins al moment, la data més restrictiva de vigència del conveni seria el 20 de maig i a partir d’aquesta data podem parlar de signar o negociar possibles pròrrogues. No ens adherim a l’acord de pròrroga d’ultraactivitat plantejat. Pretenem que hi hagi un conveni ja que és positiu per a tots”. Per descomptat, UN CONVENI SENSE RETALLADES!
El fracàs de les mobilitzacions convocades pel tripartit sindical es pot superar essent ferms en la Mesa de negociació. Emplaçam tots els sindicats a pensar-hi i a defensar, al costat de CIC, UN CONVENI SENSE RETALLADES. La seguretat jurídica que ens està aportant la jurisprudència és indiscutible. Què pot aportar més seguretat jurídica que sentències favorables recents del Tribunal Suprem? Hem aportat a la Mesa raons de pes i dictàmens jurídics, i ni l’ACARL ni cap dels sindicats de la resta de la bancada social han aportat cap dictamen contradictori. Perquè no n’hi ha!


La propera reunió s’ha senyalat per al 14 de març a les 11,30 hores. Se la prendran més seriosament o seguirà el paripé negocial?Seguirà el Conveni d’Estalvi permetent que aquest diàleg ens sigui d’aplicació?
(....)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.