Traductor

dimarts, 10 de maig de 2016

LA ITSS CANTA LES QUARANTA A BMN!

Circ. 020/2016
Circular completa (PDF): català / castellano
Ahir dilluns, els presidents i secretaris dels Comitès d’Empresa varen assistir a una reunió a les dependències de la ITSS (Inspecció de Treball i Seguretat Social, Direcció Provincial), entre l’Inspector que va elaborar els requeriments sobre el control horari que vàrem publicar en la nostra circular 15/2006, de 21 d’abril, i el representant de l’empresa (coordinador de RRHH a les illes Balears).
Només començar la reunió, l’Inspector va llegir la cartilla (els requeriments) a l’empresa i va deixar palès que li constava (UOB, veu de la plantilla, ha anat remetent a la ITSS puntualment informació de totes les reunions de feina extrahoràries) que l’empresa seguia convocant/convidant (el terme, com sabeu, ja és irrellevant) a reunions de feina l’horabaixa sense complir amb els citats requeriments.
El representant de l’empresa va argumentar allò que li havien preparat des de la superioritat i que ja havíem augurat: havent un sindicat de BMN (CCOO) judicialitzat per la via del conflicte col·lectiu el tema del control horari, i que l’endemà (avui) tenia lloc l’acte de conciliació davant el SIMA (Servei de Mediació i Arbitratge) de Madrid, la ITSS s’havia d’abstenir de qualsevol actuació en estar la qüestió elevada als Tribunals. (UOB ja ha donat indicacions als seus missers perquè es personin davant el SIMA i, si escau, en el posterior judici.)
Però l’Inspector va replicar a l’empresa que, tret d’indicació contrària de l’autoritat laboral competent, seguirà endavant amb les actuacions. Va venir a dir que d’“abstenir-se”, res de res. A més a més, es dóna la circumstància que les actuacions inspectores són prèvies a l’esmentada demanda de conflicte col·lectiu. Per a acabar d’adobar la inconsistència de la postura refractària de la Direcció de BMN, resulta que el fons del litigi és el mateix tant en la denúncia d’UOB i els requeriments de la ITSS, com en la pretensió de la demanda de conflicte col·lectiu, amb la qual cosa les actuacions no només no són contradictòries ni excloents, sinó que es reforcen mútuament!
Vist que no hi havia cap possibilitat d’arribar a un acord en aquell moment, es va donar per acabada la reunió.
Abans, vàrem demanar explícitament sobre el cas particular dels treballadors en reducció de jornada. La tesi de l’empresa era que podien ser cridats a reunions els horabaixes qualsevol dia excepte el que tenien assignada la reducció, però l’Inspector va ser taxatiu: els treballadors que estan cobrant una prestació d'atur de cap de les maneres poden anar a reunions fora de la jornada laboral habitual (siguin en el dia que tenen de reducció o no). Sí que poden assistir a sessions de formació. Com hem dit sempre, la formació és un dret dels treballadors. Però atenció!, que una cosa és la formació pactada a la Comissió de Formació (en què UOB participa) i l’altra que ens vulguin prendre el pèl fent passar per Formació reunions purament de feina. Continuarà.
Quilometratge
Tots els treballadors que per assistir a una convocatòria o convidada a reunió hagin de dur a terme un desplaçament, que pensin a reclamar el quilometratge. La plantilla no ha de bestreure la benzina a interès de l’empresa! Si l’àmbit temporal de reunió comprèn hores en les que té lloc un àpat principal del dia (com és el dinar), es meritarà, a més a més, mitja dieta. Reclamau-la, si és el cas!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.