Traductor

dijous, 19 de maig de 2016

SOBRE L’ACORD D’HORARIS SINGULARS A BMN

Circ. 021/2016
Circular completa (PDF): català / castellano
Ahir es va aprovar a la Mesa Laboral de BMN un acord d’horaris singulars per a oficines d’“empresa” i d’atenció “al consum” (vid. Comunicat d’Àrea 989/001/2016).
La negociació va començar millor del que ha acabat: sindicats i empresa acostant posicions i elaborant un redactat consensuat. Les aportacions inicials d’UOB al redactat varen ser determinants per protegir els treballadors que es trobassin (en especial, sense voler-ho) en centres declarats d’horari singular. Però en els darrers dies s’han produït diversos fets remarcables:
·         La bel·ligerància de CCOO (només a BMN). Aquest sindicat, temps enrere, es va deixar enlluernar en el tema d’horaris, en un determinat territori de BMN. Entenem que s’hagi vist condicionat per quelcom que havia deixat passar (i que no havíem permès a Balears, per exemple). A Bankia, per altra part, va signar un acord d’horaris especials d’adhesió “voluntària”, però el problema gros d’aquell acord sembla poder sortir de l’horari singular un cop s’hi ha entrat! En tot cas, CCOO ha subscrit recentment el Conveni de Banca (que consolida la jornada partida fins a un límit més elevat) i va subscriure l’encara vigent Conveni Col·lectiu de Caixes que permet els horaris singulars en condicions pactades. Si creu que BMN ultrapassa el Conveni, que impugni, però la nostra anàlisi jurídica no augura l’èxit.
·         L’empresa va tornar a agitar l’espantall de l’article 41 (modificació substancial de condicions de treball) just en el moment adequat de la negociació perquè els sindicats que tenen sempre el bolígraf a punt manifestassin que “había que hacer algo”. Res de nou!
·         La Direcció diu no saber en quines oficines implantaria l’horari especial. I els sindicats majoritaris li ho han permès!
·         Els darrers dies la negociació ha derivat cap a un espigueo i ha acabat amb modificacions que empitjoren el redactat. La sorpresa va ser saber que les modificacions eren a proposta sindical!
Un millor acord, era possible? Lamentablement, amb la configuració sindical actual de BMN, clarament no! Constatada l’existència d’una majoria sindical superior al 50% de representativitat que estableix el Conveni Col·lectiu per a l’establiment d’horaris singulars i havent fet les consultes pertinents a la nostra assessoria jurídica, hem analitzat la situació i hem actuat amb el convenciment que la millor manera de defensar els interessos dels treballadors (i pensant en possibles futures “operacions corporatives”) és subscrivint l’acord, fent constar que, per descomptat, la nostra reclamació del control horari davant la Inspecció de Treball segueix ben vigent i, de fet, és segur que passam al camp judicial.
Finalment, dir que UOB formarà part de la Comissió Paritària de l’Acord, des d’on vetllarem per al seu compliment, control i seguiment.
RECOMANAM ALS INTERESSATS EN ADSCRIURE’S ALS HORARIS SINGULARS QUE EN DEIXIN CONSTÀNCIA TOT REMETENT UN CORREU A L’ÀREA DE RRHH (per exemple, als dos directius signants de l’acord) AMB CÒPIA A UOB.
ahir també es va dur a aprovació...
...el Pla d’Igualtat de BMN. En aquest tema, UOB havia proposat introduir dos conceptes que enteníem claus: (1) la transparència, perquè volíem que l’empresa publicàs a l’iNostrum totes les places de responsabilitat o associades a un complement retributiu; i (2) la participació dels Comitès d’Empresa en el procés de selecció interna per a les referides places.
Vàrem exposar l’experiència de les Comissions Avaluadores que existien a Sa Nostra abans que BMN (unilateralment) les cancel·làs. Amb aquest instrument, en pocs anys varen convergir les distribucions per gènere de llocs directius de Sa Nostra. I el mateix seria possible ara a nivell de tot BMN, però ni la Direcció ni els sindicats majoritaris s’han mostrat disposats a fer passes valentes cap a la Igualtat. Tot i millorar lleugerament la regulació actual, el Pla d’Igualtat de BMN és aigualit i eteri i, en conseqüència, ens hem abstingut de la seva aprovació. Volem un Pla d’Igualtat que realment serveixi per assolir la Igualtat!
Ahir també es va aprovar (tots els sindicats excepte CCOO) un acord de permisos que millora el Conveni Col·lectiu.
som a dia 19 de maig 2016 i la direcció segueix sense convocar
oposicions d’ascens per capacitació!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.