Traductor

dimecres, 22 de juny de 2016

EN DEFENSA DE LA PLANTILLA

Circ. 029/2016
Circular completa (PDF): català / castellano 
Control horari per acabar amb els abusos!
Avui, a l’Audiència Nacional, se dilucidarà l’interès de la Direcció de BMN per resoldre de manera amistosa (o no) el conflicte col·lectiu instat per CCOO i al que UOB donarà suport amb tota la força dels nostres serveis jurídics. Hi haurà ocasió de conciliar, cosa que sempre és notícia amb BMN? Hi haurà un N/P com al SIMA? En tot cas, podrem aportar, si escau, els oficis dictats per la Inspecció de Treball de les illes Balears, que ha constatat sobradament que la mercantil BMN, segons la recent doctrina de l’Audiència Nacional vulnera la Llei en matèria de control horari i informació als representants laborals en matèria d’hores extraordinàries. Prou d’abusos empresarials!
UOB-CIC lluita i salva el Plus de Residència!
L’argumentació aportada per UOB-CIC (vid. Circ. 28) a la darrera reunió de la Mesa del Conveni ha tingut un efecte demolidor i l’ACARL ha retirat de la seva proposta la supressió del Plus de Residència. Donam les gràcies als companys de CIC per la defensa a ultrança d’aquest complement retributiu absolutament imprescindible per equiparar laboralment els treballadors que, amb la seva residència, pateixen l’aïllament geogràfic.
Però no podem baixar la guàrdia, perquè a BMN la lluita continua. I és que la Direcció d’aquesta entitat considera el Plus de Residència dins el mateix “paquet” de complements funcionals (salari horitzó), la qual cosa fa que, a Balears i Canàries, no es paguin els mateixos complements funcionals que a la península. Això, de facto, és una “absorció”, inclús diríem que “compensació” (perquè mesclen ous amb caragols!) de la Residència, i ens oposam frontalment a aquesta conducta empresarial uniformitzadora que perverteix el significat i els motius de l’existència d’aquest Plus. No cal dir que esperam el suport de la resta de sindicats presents a BMN.
Però no caurem en la ingenuïtat, perquè resulta inaudit i digne d’estudi que la Patronal de Caixes hagi demostrat més sensibilitat envers el Plus de Residència que els sindicats UGT, CCOO i SESFI (Csica-Fine) a BMN, que varen deixar la base de càlcul en el Sou Base pelat (en l’homologació salarial) i, en especial, varen propugnar i aprovar l’eliminació del Plus de Residència del salari pensionable durant la negociació col·lectiva del nou Pla de Pensions de BMN. I resulta especialment xocant que la circular en què ho denunciàrem (quantificant les retallades per a cada nivell), UGT l’aportàs ni més ni menys que a una querella criminal contra UOB.
Ara que al Conveni Col·lectiu es reconeix la continuïtat d’aquest dret, tornam a emplaçar els sindicats megalòmans i homologadors recalcitrants a donar explicacions de per què ens varen ventilar el Plus de Residència del salari pensionable.
Retalls de Premsa
Recuerden dónde leyeron en 2013 por primera vez sobre el escándalo de Sa Nostra en Miami, que el Banco de España utilizaba como paradigma del desastre de las cajas. El 6 de enero de 2014 sentenciábamos que “el futuro de Sa Nostra se juega en la Florida, qué gran colofón para la efemérides juniperiana”. La condena a un ejecutivo de la entidad a pagar más de treinta millones nos da razones, el dinero se perdió para siempre. Que altos cargos de esa marca financiera continúen al frente de instituciones mallorquinas, por desacreditadas que estén, demuestra que el PEB o Producto Ético Bruto sigue bajo mínimos.
Matías Vallés, Diario de Mallorca 19-6-2016
Només hi ha un vot útil; un! És aquell que s’adequa plenament a la teva ideologia, a la teva consciència, a la teva il·lusió i a la teva més íntima satisfacció personal. És el vot que, en arribar el vespre i mirar-te les mans, amb independència del resultat, et fa veure que, encara que buides, estan ben netes. La resta són vuits i nous o excuses de mal pagador.

Vist a Vilaweb, 21-6-2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.