Traductor

dijous, 14 de juliol de 2016

DEMANDA OPOSICIONS. CONYAC PELS NERVIS, UGT?

Circ. 034/2016
Circular completa (PDF): català / castellano 
Les mentides que conté la darrera circular d’UGT tenen les cames molt curtes. Per a coneixement general, us resumim tot seguit la interlocutòria de l’Audiència Nacional, Sala del Social, de 7 de juliol, sobre l’acumulació de les demandes d’UOB i d’UGT i nou assenyalament de judici. Ajudarà a esvair dubtes sobre l’estat de l’art i les ganes d’alguns d’embullar la troca i de treure punta al llapis. El fets de què informa La Sala en la interlocutòria són:
  1. UOB presenta demanda el dia de Sant Joan, autos 194/16. Per cert abans de la caducitat de l’anterior conveni col·lectiu, la ultraactivitat del qual finia el 30 de juny.
  2. La Sala assenyala judici per a dia 12 de juliol, citant totes les parts. Això inclou UGT.
  3. Dia 5 de juliol preparam i enviam a La Sala, per a la remissió a totes les parts, la nostra prova documental (només per la nostra demanda, la única que hi ha fins aleshores).
  4. Dia 6 de juliol (quan ja estam sota el nou Conveni Col·lectiu) té entrada a La Sala la demanda d’UGT, autos 203/16. En el segon Otrosí, UGT solicita l’acumulació a la demanda d’UOB.
  5. Dia 7 de juliol, el representant legal d’UOB presenta un escrit a La Sala fent manifestacions sobre la possible acumulació de les demandes (efectivament, UGT l’havia demanada) i la possible suspensió dels actes de conciliació i judici. El motiu és clar: la proximitat del judici (a només tres dies hàbils) no ens permet d’analitzar la nova demanda i fer les actuacions que puguin escaure com a part.

En els fonaments de dret, La Sala diu que “Dado que se solicita la acumulación del procedimiento 203/16 al procedimiento 194/16 y la proximidad de la fecha señalada para la celebración de los actos de conciliación y juicio, procede la suspensión de los mismos”. I finalment La Sala, com és lògic, acorda acumular les demandes, suspendre els actes del 12 de juliol i assenyalar-los per al 14 de setembre (l’agost és inhàbil).
O sigui, que si els “estupefactos” s’haguessin estat quietets després de rebre la citació per al judici del 12 de juliol, aquest ja s’hauria celebrat. Si varen decidir presentar demanda i, a més, acumular amb la nostra, ara que no es lamentin d’un nou assenyalament de judici i, molt menys, amb tot cinisme, facin responsable a UOB. Nosaltres no tenim cap inconvenient en acumular forces sindicals per aconseguir el mateix objectiu, sigui al juliol o sigui al setembre, però fent-ho bé i com toca, i amb el temps suficient per analitzar i tenir constància de tot el que presenten les parts.
Que ningú no passi ànsia, que al setembre ens trobarem i farem el possible perquè se celebrin oposicions a BMN, com establia el Conveni Col·lectiu 2011-2014. O no, companys d’UGT?

més perles de la circular d’UGT
Els que ens acusen de pactar a esquena de la resta de sindicats són els primers que ho practiquen. A tots els nivells. La darrera mostra, al Conveni. Però el redactor es va encalentint com més avança la circular delirant. A qui escriu sobre “los gerentes en la sombra de su caja” els hem de dir que a UOB no ens agraden els mascarats, ni ens amagam de res. En canvi, tothom té coll avall que UGT-Sa Nostra era un grupuscle amb afinitats ben localitzades devers la 5a planta de Son Fuster; on sí que hi havia gestors imprudents, els quals, amb “gran habilitat” negociadora, varen aconseguir que Sa Nostra entràs a BMN amb un percentatge tan “important” de participació.
A UOB Ensenyament encara riuen quan els hem dit que, segons diu un sindicat dels que es diuen “de classe”, formen part d’un “sindicat d’empresa”. Els qui de veres (fets, i no paraules!) es retraten com a tal són aquells que treuen sabonereta cada vegada que sindicats valents i lliures els avancen, que és bastant sovint, en especial a BMN.
Parlen de “Echarse al monte por no ser nadie, ni tener capacidad en el Banco, para resolver nada...” Si no fóssim ningú i no tinguéssim capacitat, l’Audiència Nacional ens admetria demandes de conflicte col·lectiu? I ens hagués estimat la demanda contra els acords d’externalització fraudulents, signats per UGT? Per cert, “echarse al monte” es una expressió que ha emprat alguna vegada el Director de Relacions Laborals per referir-se a la lluita sindical d’UOB. Quina coincidència!
On arriben al súmmum és quan vaticinen que quedarem fora de les meses de negociació d’una hipotètica nova entitat. Això és el que els preocupa? Quina és la seva prioritat? La plantilla o eliminar “competència sindical”? És normal, que un sindicat amb la història d’UGT, fundat pel mateix Pablo Iglesias, vengui amb aquestes? Quo vadis, UGT? Què més voldrien els grocs que evitar que sindicats valents i lliures com UOB deixin de poder obrir finestres i fer córrer l’aire per les meses de negociació!

Si UOB (amb les aliances que tingui per convenient) té legitimació o no en un moment determinat, ho decidiran els treballadors mitjançant la lliure i democràtica expressió del seu vot. A les darreres eleccions, l’objectiu d’alguns era que UOB no arribàs a un percentatge de representativitat suficient per poder exercir accions judicials. Varen fracassar estrepitosament perquè, a més a més, UOB ostenta la majoria absoluta als dos Comitès d’Empresa de BMN a les illes Balears. I al Comitè de Madrid (on també vàrem presentar llistes) UOB va obtenir més delegats que UGT. El futur no està escrit, però el que segur que passarà serà que UOB seguirà lluitant incansablement, indeturablement, com hem fet sempre, per tota la plantilla, independentment de l’origen (“Balear” o no) de cada treballador; i independentment dels pals a les rodes que ens posin des de la Direcció de l’empresa (aquesta o qualsevol altra), ajudada pels escolanets que manipulen i menteixen a favor del seu amo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.