Traductor

dilluns, 3 d’octubre de 2016

ASCENS PER CAPACITACIÓ A BMN (5).

Circ. 050/2016
Circular completa (PDF): català / castellano 

VAJA UNES BASES!
Divendres passat, més de dos mesos després de l’acord laboral de BMN amb UGT, SESFI i CGT, el darrer dia possible abans d’incomplir l’acord (com vàrem pronosticar que passaria), BMN va publicar el comunicat d’àrea 989/004/2016.
les rebaixes, només al costat social
La primera frase del comunicat ja és per llogar cadiretes: “La Dirección de BMN y la mayoría de la representación sindical firmaron el 21 de Julio de 2016 un acuerdo para la convocatoria de las pruebas de promoción por capacitación reguladas en el Convenio Colectivo.” Si estaven “regulades en el Conveni Col·lectiu”, per què era necessari un acord laboral? Ras i curt, perquè BMN està de rebaixes i hi ha sindicats que li han comprat aquest “saldo”. Han rebaixat número de places, han rebaixat la retroacció dels efectes econòmics a tres anys enrere (això, és una doblerada que s’estalvia BMN a costa dels treballadors, gratis et amore!), han rebaixat el caràcter d’“oposició” (terme del Conveni) i ara en diuen “proves”, etc. D’altra banda, els sindicats firmants passen de les bases que havíem acordat defensar davant l’empresa i, entre altres coses, renuncien a garantir l’objectivitat i transparència del procés i a disposar d’un Tribunal amb forta legitimació, amb presència de tota la representació laboral. Només hi haurà un representant laboral... triat per la Direcció! Aquí sí que s’han quedat amb el Conveni “pelat”. Les rebaixes, a canvi de res?
i la Fase 2?
Posant l’arada davant el bou, BMN ha publicat la convocatòria abans de constituir el Tribunal. Què pot fer, ara, aquest, si té alguna cosa a dir de la convocatòria? Si el representant del Tribunal fos d’UOB, reclamaria de la Direcció la publicació immediata de la Fase 2. Què esperen? A veure qui passa la Fase 1 per fer una Fase 2 “a mida”?
 més coses insòlites d’aquestes bases
·        Sembla mentida que no es fixin al calendari el dia i l’hora de realització de les proves. No veuen que els aspirants necessiten posar-ho a la seva agenda?
·        És inconcebible que no es faci menció expressa als candidats de Menorca, Eivissa i Formentera. Com es desplaçaran des de la seva doble insularitat? I quan? El dia abans, per ser d’hora a lloc? Com ho han de fer per passar les despeses? Noliejarà BMN un avionet? Vaixells? Què passarà si el dia d’autos fa mal temps? No seria més fàcil, com sempre s’havia fet a Sa Nostra, enviar una delegació del Tribunal a cada illa per fer les proves i estalviar molts de desplaçaments?
·        En el procés no existeix una segona instància: un Comitè d’Apel·lació. El que decideixi el Tribunal és inapel·lable?
·        Que no hi figurin clarament i de manera transparent les obligacions dels membres del Tribunal (siguin sindicals o empresarials):
o   Podran tenir lligams familiars de consanguinitat o afinitat o vincles afectius (amistats íntimes o enemistats manifestes) amb els aspirants?
o   Podran parlar amb els aspirants sobre temes objecte de les proves a realitzar abans de l’obertura del termini de reclamacions?
o   Podran comentar amb terceres persones els noms de candidats?
o   Podran comentar amb terceres persones detalls del procés i deliberacions del Tribunal?
·        La dependència d’un tercer (CNMV) per definir un aspecte de les bases com l’acreditació MIFID. La formació sempre ens semblarà bé, però mostren el llautó mesclant dins les bases aquesta certificació. Ha passat això per la Comissió de Formació, o aquesta només serveix per complir l’expedient i poder cobrar les ajudes públiques?

Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.