Traductor

dijous, 13 d’octubre de 2016

Gran victòria judicial d'UOB-CIC contra BMN!

Circ. 052/2016
Circular completa (PDF): català / castellano

Comunicat de premsaLa Sala Social del Tribunal Suprem, en la cassació 42/2015, ha desestimat els recursos interposats per Banco Mare Nostrum, S.A. i Energuia Web S.A.U. –filial de la multinacional Accenture–, contra la sentència de 14-7-2014 dictada per la Sala Social de l’Audiència Nacional, procediment 108/2014 seguit a instància dels conflictes col·lectius d’UOB-CIC i CCOO, amb el suport de CGT. En conseqüència, es ratifica la nul·litat, per concórrer frau de llei, del primer acord d’externalització, de 13-03-2014, subscrit entre les referides empreses, el sindicat UGT i els sindicats que ara s’agrupen sota les sigles SESFI (SELG, SIC, SECP i ACCAG). En la vista oral, aquests sindicats restaren al costat de la defensa de l’acord.
La sentència posarà fre definitiu a les conductes fraudulentes d’entitats d’arreu d’Espanya que, amb l’excusa d’haver d’aprimar les seves estructures, empraven processos d’externalització d’unitats productives o serveis per laminar les condicions laborals del personal que traspassaven d’empresa, quan no provocaven directament acomiadaments encoberts, com el cas de BMN. Només 13 de les 104 persones afectades (30 de Balears) varen acceptar el canvi d’empresa; la resta es varen veure abocats a l’extinció contractual amb una indemnització mendicant. Per això, a més d’un frau de llei, l’acord anul·lat pels Tribunals era, en la nostra opinió, implícitament coactiu i abusiu, ja que significava, a més del canvi d’empresa, una mobilitat geogràfica (de Mallorca a Múrcia), una modificació substancial de condicions laborals i la depredació total del conveni col·lectiu de procedència. Aquest darrer aspecte ha estat la clau de volta i el gran encert de la demanda d’UOB-CIC defensada pel despatx d’advocats Valdés i Gomila, ja que és una pràctica expressament prohibida per la Llei.
Durant tot el procés i en el mateix judici, els dirigents de BMN, banc rescatat amb fons públics, es varen escudar en que les autoritats monetàries espanyoles, el FROB i Brussel·les estaven al corrent de tot i que supervisaven totes les decisions i acords del banc. El representant de Sa Nostra dins el Consell d’Administració de BMN va reconèixer no haver fet res per aturar el procés d’externalització, inclús després d’haver-lo informat de la naturalesa fraudulenta i abusiva de l’acord. Els directius territorials de BMN, a les ordres de la central, tampoc no varen fer res per aturar la sagnia laboral.
BMN va promoure un segon acord d’externalització (amb l’empresa Docout), datat el 24-04-2014, que va ser igualment impugnat per UOB-CIC i que de ben segur correrà la mateixa sort que el primer. La sentència del Tribunal Suprem dóna via lliure a les persones afectades per aquells acords (prop del centenar) per reclamar individualment davant BMN.
QUINA REPARACIÓ OFERIRÀ BMN?Il·lustracions: Jaume Ramis

UOB-CIC venç 'Goliat' BMN-AccentureAquell desafiador que es deia Goliat, el filisteu de Gat, es va posar a fer els discursos de cada dia. Els israelites es retiraven esporuguits. David va dir:
      Que ningú no s’acovardeixi per aquest filisteu. Aniré a lluitar contra ell.
      Tu no pots posar-te al davant d’aquest filisteu. Encara ets un al·lot, i ell està avesat a combatre.
      El Senyor, que m’ha salvat d’óssos i lleons, també em salvarà d’aquest filisteu.
El filisteu, fixant-se en David, el va menysprear; no era més que un al·lot de bona presència. Li va dir:
      Et penses que som un ca, que véns amb aquest bastó?
David li va respondre:
      Tu véns contra mi amb l’espasa, la llança i la javelina, però jo venc en nom de les tropes d’Israel que tu has insultat. Tots els qui són aquí veuran que el Senyor no dóna la victòria amb l’espasa o amb la llança.
David va ficar mà al sarró, en tragué una pedra, brandà la fona i va encertar el filisteu al mig del front. David havia mort el filisteu només amb la fona, sense empunyar l’espasa.

Primer llibre de Samuel. LA BÍBLIA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.