Traductor

divendres, 18 de novembre de 2016

Convenció CIC 2016

Circ. 058/2016
Circular completa (PDF): català / castellano 

Ha quedado acreditado, hasta la saciedad, que la finalidad perseguida por las empresas no fue nunca la de garantizar los empleos, sino todo lo contrario.
STS 716/2016 (UOB vs BMN/EnerguiaWeb/UGT/SESFI)
Els dies 27 i 28 d’octubre vàrem assistir a la convenció de CIC, Confederació Intersindical de Crèdit, que es va celebrar a la magnífica ciutat de Còrdova. Els companys d’Asprobank varen exercir de destres amfitrions de la resta de sindicats confederats assistents: ASCA, APECASYC, ASIPA, FORO, SATE, SEC, SECAR, SECCA, STC, UEA, i UOB.
Durant la primera jornada vàrem debatre sobre la reestructuració del sector (amb una ponència a càrrec del grup de feina creat a l’efecte) i vàrem assistir a la ponència del senyor Jesús Lizcano, president de Transparencia Internacional España. Hem de recordar que tant CIC com els sindicats confederats, al contrari d’altres formacions sindicals, publicam periòdicament els informes de riscs CIRBE, per constatar que no tenim cap hipoteca amb els qui s’asseuen a l’altra banda de les meses de negociació en què participam (tant a nivell sectorial com d’empresa). Tampoc no estam esquitats, cap d’aquests sindicats, per cap cas de corrupció com els que hem hagut de veure en premsa (vergonya aliena!) durant els darrers anys.
Un instant de la Convenció, amb la sala de conferències del Real Círculo de la Amistad de Còrdova al complet de delegats de CIC. A la taula, el secretari general de CIC, Nacho Torres, el president, Gonzalo Postigo, i Jesús Lizcano, president de Transparencia Internacional España.


La segona jornada va estar dedicada a les conclusions de la convenció (perquè ‘convenció’ ve de ‘convenir’), amb un seguit de mesures a adoptar de cara al futur, i també a la ponència El Mecanismo de Supervisión Único, a càrrec tècnics del Banc Central Europeu. Tots els ponents convidats a la convenció varen transmetre l’enhorabona a CIC per l’encomiable tasca sindical duta a terme.
Aquestes trobades ens serveixen per compartir amb altres sindicats experiències i informacions que són de gran ajuda a l’hora de desenvolupar la nostra acció sindical en defensa dels treballadors. Des d’Unió Obrera Balear, seguirem treballant amb tots els sindicats germans de CIC per enfortir la mata de jonc (*) sindical a nivell de tot l’Estat, de la mateixa manera que feim una crida a totes les organitzacions sindicals lliures i independents del sector perquè puguem establir ponts i col·laboracions per fer front amb tota la força als reptes del futur.
Finalment, hem de recordar que CIC és qui exerceix l’acusació particular en el cas Bankia. Vegeu aquesta entrevista al president de CIC, Gonzalo Postigo


 (*) E si negun me demana: En Muntaner, quin és l'eximpli de la mata del jonc?, jo li respon que la mata del jonc ha aquella força que, si tota la mata lligats ab una corda ben forts, e tota volets arrencar ensems, dic-vos que deu hòmens, per bé qui tiren, no l'arrencaran (...) e si en llevats la corda, de jonc en jonc la trencarà tota un fadrí de vuit anys (...) E així seria d'aquests tres reis, que si entre ells havia devisions neguna ne discòrdia, ço que Déus no vulla, fèts compte que han de tals veïns que pensarien de consumar la un ab l'altre. Per què és mester que d'aquest cas se guarden: que mentre tots tres sien d'una valença, no temen tot altre poder del món, ans, així con davant vos he dit, seran tots temps sobirans a llurs enemics.
Ramon Muntaner, Crònica (s. XIV)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.