Traductor

dijous, 3 de novembre de 2016

La Comissió d’Igualtat de BMN, una martingala

Circ. 057/2016
Circular completa (PDF): català / castellano


Ha quedado acreditado, hasta la saciedad, que la finalidad perseguida por las empresas no fue nunca la de garantizar los empleos, sino todo lo contrario.
STS 716/2016 (UOB vs BMN/EnerguiaWeb/UGT/SESFI)

Dijous dia 27 d’octubre es va celebrar sessió de la Comissió d’Igualtat de BMN. El que hi va ocórrer va ser gravíssim. Estam tan acostumats, a BMN, a patir les conseqüències del sindicalisme groc que ens resulta cada vegada més costós denunciar el que està passant. Quina tudadissa d’energies! No basta el front amb empresa, permanentment en flames, ans encara hem de sofrir sindicats que es diuen de classe (els d’empresa, al menys, no amaguen aquest fet) i no són més que la voz de su amo i actuen com a empresa.
 Un protocol front a l’assetjament per arrencar a córrer

Amb els vots a favor d’UGT i SESFI es va aprovar un protocol d’actuació front a l’assetjament laboral i per raó de sexe que no ens mereix les garanties suficients. Aquests sindicats l’havien concordat prèviament amb BMN. Molt difús. Aigualit. Tot queda en mans del responsable de RRHH, sense la suficient informació i participació en el procés de la representació legal dels treballadors. Coneixent BMN, ens temem que la tirada empresarial durà a tapar i a rentar la bugada internament, quan del que es tracta aquí és de denunciar públicament, redreçar conductes delictives i exemplificar davant el món una conducta professional íntegra i ètica. Si algú pateix algun cas d’assetjament, recomanam es posi en contacte amb UOB abans de posar en marxa cap protocol.

UGT (i SESFI) en el rol d’empresari!
A les nostres circulars 38 i 39 (de vint-i-nou de juliol i primer d’agost de 2016) informàvem d’un cas d’una persona treballadora de BMN a la que s’havia retallat l’ampliació de 14 dies per maternitat pel fet d’haver passat part de la baixa legal a la seva parella. Vàrem traslladar el cas a la Comissió d’Igualtat, amb l’adhesió de CCOO. Es tractava de constatar que aquesta ampliació és un dret per al nounat i que, en conseqüència, no procedia el retall que havia decidit l’empresari de manera unilateral. A l’hora de la veritat, què ha passat? Doncs, que la representant d’UGT ha fet d’empresària i ha estat la ponent del “NO” a la petició. Al representant de RRHH de BMN ja no li fa falta ni parlar, quan es tracta de laminar drets laborals. La petició, rebutjada per BMN, UGT i SESFI.
Som una nosa per a la Igualtat! O per UGT?
Per la representant d’UGT, els sindicats díscols som una nosa. Després d’haver liquidat, entre altres coses, la petició del punt anterior i les nostres propostes de selecció i promoció interna amb participació efectiva de la representació laboral, ara diu que no volem fer passes cap a la “igualtat a BMN” i que convé impulsar una modificació del Reglament per expulsar-nos de la Comissió d’Igualtat. Igualtat, m’has dit? Quina gràcia, UGT! 

UOB ha fet bandera de la transparència en la selecció interna. UGT ho va voler aigualir en el redactat del Pla d’Igualtat. Ara, la Direcció de BMN ha reblat el clau i en aquesta sessió ha deixat clar que no pensa aplicar cap política d’igualtat en la selecció i la promoció interna. La pinça UGT-BMN. Uns rebaixen, els altres liquiden.
RRHH i UGT toquen el dos!

Amb tot “atado y bien atado” (pensant que havien aplicat a la perfecció la màxima borbònica del “que se consiga el efecto sin que se note el cuydado”?), el representant de BMN (i president de la Mesa d’Igualtat) i la d’UGT (cosecretària) varen tocar el dos de la Comissió d’Igualtat abans de la seva finalització, abans d’aixecar-se la sessió i mentre un membre de la Comissió estava en ús de la paraula. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.