Traductor

dimarts, 29 de novembre de 2016

PROU PRESSIÓ!

Circ. 060/2016
Circular completa (PDF): català / castellano Estam farts de la pressió que la Direcció de BMN està fent sobre les oficines per collar al màxim els clients. Actualment els treballadors de banca són els més mals vists socialment i és per culpa d’aquesta política que es varen vendre "preferents" en el seu moment, i ara vol "col·locar" altres productes. Per això, feim una crida a l’ètica professional i brindam a la plantilla tot el suport contra aquestes pressions i les polítiques antisocials. Si sentiu la més mínima pressió per vendre un determinat producte per sobre del que el vostre context i mercat pot absorbir de manera lògica i natural, demanau les ordres per escrit! Advertència!: durem fins a l’enfront qualsevol abús que detectem.
Perill: sectaris a BMN!
Dijous passat els sindicats CCOO, UGT i CSICA, firmants del Conveni Col·lectiu sectorial, varen publicar a BMN, tot solets i sense el concurs de CGT i d’UOB, un comunicat sobre la condemna de l’assassinat d’un company al seu lloc de treball i l’aturada de 5’ convocada per les 12 hores de dijous passat. Com és que no hi apareixien tots els sindicats de BMN, si deien que era un “comunicat conjunt”?
El vespre abans, dimecres 23, a un fil de correu iniciat per CCOO, vàrem respondre que UOB (com CIC a nivell de sector) secundava l’aturada de 5’ de l’endemà a les 12 hores. Al matí següent, vàrem constatar que un sindicat havia remès el referit comunicat “conjunt”. En conseqüència, des d’UOB vàrem publicar el nostre.
En la majoria d’entitats del nostre sector, el comunicat conjunt va ser de tota la representació laboral. Si en un tema com aquest hi ha sindicalistes capaços d’actuar de manera refractària i insensible, què no faran en altres temes?
Ascens per capacitació a BMN (6). Escàndol majúscul a la primera prova (26-11-2016)!
UOB va ser l’únic sindicat que es va fer present al lloc de realització de les proves de les illes Balears. Lamentablement l’empresa, com havia anunciat, ens va barrar el pas per entrar a les aules. Si hi haguéssim pogut entrar, la nostra representant no hagués permès de cap de les maneres que els examinands fossin obligats a lliurar el full de respostes amb el seu nom i llinatges adherit.
Hem demanat explicacions d’aquest tema a l’empresa externa contractada per BMN per a aquest procés, la qual ens ha adreçat a fer la pregunta al Tribunal Examinador.
Per tant, feim públicament la següent pregunta al Tribunal Examinador i, concretament, al representant laboral que en forma part (de SESFI) i estenem la pregunta al sindicat UGT (que va signar l’acord d’oposicions de BMN passant de les Bases que teníem elaborades): per què no s’ha servat la separació de la identitat dels candidats de la correcció de les proves, com es fa a totes les oposicions serioses?
A l’absurditat dels temaris, de llargària més que considerable a preparar amb molt poc temps, les errades no esmenades, la manca de resposta a les preguntes formulades per candidats, les diferències entre el material en línia i els PDFs (havent dit que es podia estudiar indistintament amb un o altre material), ara cal afegir aquest nou i greu despropòsit i, a més, la constatació que BMN no sufragarà la despesa del viatge dels companys amb doble insularitat. L’empresa va argumentar la negativa dient que tampoc no pagava el desplaçament dels companys que s’havien de desplaçar per la península. I alguns sindicats, davant això, encara callen. Sense comentaris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.