Traductor

dijous, 29 de desembre de 2016

El 2017, servem l’horari i la jornada anual!

Circ. 066/2016
Circular completa (PDF): català / castellano

Ha quedado acreditado, hasta la saciedad, que la finalidad perseguida por las empresas no fue nunca la de garantizar los empleos, sino todo lo contrario.
STS 716/2016 (UOB vs BMN/EnerguiaWeb/UGT/SESFI)

...que UOB es mantindrà vigilant com sempre en defensa dels drets laborals!

El dret a la desconnexió laboral a Espanya, quan?
Els legisladors espanyols haurien de prendre exemple del que passa en altres latituds. Vol el govern impulsar l’ocupació o, al contrari, seguir fomentant el treball ocult no cotitzat en un banc controlat pel FROB? Us adjuntam dos retalls de premsa interessants. Si aquesta llei s’aplicàs a can BMN a partir de gener, més d’un/a kefe/a es trobaria com un ferrer sense carbó!
La formació a BMN i el (des)control horari
A la passada reunió de la Comissió de Formació, a més de fer diverses propostes per al nou Pla de Formació i d’expressar queixa per l’acumulació de cursos a final d’any, UOB ha demanat quina és la quantitat d’hores per a formació i treballador, a la qual cosa ens han respost que no hi ha límit. Ho entenem, perquè la formació és un dret. Tothom, si vol, en pot fer tanta com vulgui. Però com és natural vàrem reformular la qüestió en termes d’obligatorietat o no de la formació. Quins són els cursos voluntaris i quins els obligatoris? Perquè els treballadors no ho tenim clar. La resposta va ser que tots els cursos que convoca el departament de formació de BMN mitjançant correu electrònic són obligatoris. La resta, són voluntaris.
Doncs, entenem que caldrà formular queixa a la Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS) –de fet, ampliarem la nostra denúncia respecte al (no) control horari a BMN– perquè no veim gens clara tanta de càrrega formativa obligatòria. El Conveni Col·lectiu d’Estalvi estableix que la nostra jornada és de 1680 hores anuals de les quals 15 han de ser de formació (és un mínim). Cas que siguin més de 15, com segurament és el cas de molts de treballadors de BMN, aquesta formació obligatòria és, a tots els efectes, jornada de treball. (Per això mateix, els cursos mai no es poden allargar més enllà de les vuit del vespre, perquè entre el final d’una jornada i el començament de la següent hi ha d’haver com a mínim 12 hores.)
Per consegüent, demanam a tothom que a partir de dia dos de gener de 2017, atès que la Direcció no implanta el control horari al que obliga la doctrina de l’Audiència Nacional i que ha assumit la ITSS en els seus oficis, comptabilitzi a diari (en paper, en Excel, sigui com sigui) tota la jornada realitzada fora dels límits pactats de 8 a 15 hores: siguin reunions d’horabaixa, formació obligatòria, o prolongacions de jornada diària més enllà de les 15 hores. (Indicau la tipologia al vostre control.) Després d’un trimestre, per exemple, tindrem un bon mostreig i observarem l’evolució respecte el màxim absolut de 1680 hores anuals. Faves comptades!

UOB, CONTRA ELS ABUSOS HORARIS I A FAVOR DE LES HORES DE FAMÍLIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.