Traductor

dimarts, 20 de desembre de 2016

Infradotació de personal a oficines de BMN: nova denúncia?

Circ. 062/2016
Vg. circular en PDF aquí.

Infradotació de personal a oficines BMN: nova denúncia?


Amb les visites que realitzam als centres de treball de BMN hem constatat allò que era evident. Som en una espiral de deadlock. Les oficines de les Illes Balears estan infradotades de personal i la Direcció no recupera gent dels 9 mesos de suspensió ni del 20% de reducció de jornada (en què l'acumulació diària afegeix al banyat). Fins i tot segueix havent oficines amb un treballador tot sol, durant tota la jornada. A conseqüència d’aquesta mala gestió directiva, el negoci se’n ressent i disminueix. I la resposta impotent de la Direcció a la baixada de negoci és tancar oficines “poc productives”, tot i ser rentables. La Direcció incrementa la pressió per aconseguir negoci que prèviament ha deixat perdre. I encara amenaça de manera barroera amb EREs als “treballadors poc productius”. La Direcció diu que “sobram” però la xarxa va de bòlid. Qui posarà fi a aquest cercle viciós? Si aquest panorama es manté, no ens quedarà altra que interposar una nova denúncia davant l’Autoritat Laboral.

ERO temporal: BMN fa parts i quarts!


Sabeu quants de treballadors hi ha a la Territorial de Balears afectats pels 9 mesos de suspensió de contracte? 20.

Sabeu quants n'hi ha a Andalusia? 87.

Sabeu quants n'hi ha a la Territorial de Llevant? 1 (voluntari).

I quant a la reducció del 20% de jornada, a Balears hi ha més treballadors afectats que Llevant, essent menys plantilla.
Aquest repartiment sui generis de càrregues (consentit per l'ERO pactat pels sindicats megalòmans, i principal motiu pel qual UOB no el va subscriure) l’haurem d’incloure a la denúncia esmentada al punt anterior.

Consulta vinculant DG Tributs (excedències)


Hem rebut resposta del director general de Tributs, a la consulta que UOB va dur a terme sobre la fiscalitat de l’acord d’excedències del 50% i Conveni Especial. Cap sorpresa i tot en ordre, especialment ara, amb aquesta consulta vinculant a la mà. Els qui esteu interessats en tenir una còpia, feis-nos un toc.

Un aspecte que volem ressaltar de la resposta de la Direcció General de Tributs és que si les quantitats percebudes pels treballadors en excedència guardassin relació amb l’antiguitat a l’empresa, com va demanar UOB durant la negociació els treballadors tindrien un argument per demanar la reducció fiscal del 30%. Empresa i sindicats ens varen fer el mateix cas que quan vàrem avisar que el 50% era un percentatge massa baix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.