Traductor

dimecres, 8 de març de 2017

NOSALTRES, LES DONES

Circ. 016/2017
Circular completa (PDF): català / castellano

Com cada any, en el DIA INTERNACIONAL DE LA DONA, reivindicam, aquests dies més necessari que mai, la millora de les condicions laborals i socials de les dones arreu del món. Prescindim del pleonasme Dona Treballadora. Totes les dones som treballadores.
http://www.vilaweb.cat/noticies/un-eurodiputat-polones-escandalitza-el-parlament-europeu-dient-que-les-dones-han-de-cobrar-menys/
Així mateix, cal ser conscients que no podem reduir la lluita per la igualtat a un sol dia del calendari. Aquesta vindicació ha d’estar sempre damunt la taula i, en cap cas, s’hauria de consentir fer passes en fals o acords de passatú.
Un exemple d’això va ser el Pla d’Igualtat de BMN, que per ventura confereix alguns drets de conciliació, però que no serveix per impulsar la igualtat efectiva entre homes i dones. UOB va presentar una proposta per incloure al Pla d’Igualtat de BMN, basada en la publicació de TOTES les places de selecció interna i la participació de la representació laboral en aquests processos.
Als signants del Pla d’Igualtat, Direcció, UGT i SESFI, els va bé de mantenir la situació que representa aquesta gràfica? (Percentatge d’homes/dones per nivell salarial, a BMN.) Des d’UOB seguirem lluitant per eliminar el dic de contenció que no permet a les dones l’accés a certs nivells salarials.


AIXÍ CELEBRA BMN EL 8 DE MARÇ?
Per celebrar el Dia de la Dona i afavorir la conciliació, la Direcció de BMN no ha tingut altra ocurrència que, sense l’antelació que hagués estat necessària en aquest cas, convocar la segona part de les oposicions d’ascens per capacitació. Es despatxarà amb un test per ordinador a realitzar entre les 17 i les 20 hores. I els treballadors que són de vacacions, o que són de viatge? Les circumstàncies personals i familiars, els importen ben poc. La convocatòria la signa el Tribunal Examinador on, en teoria, hi ha algun representant dels sindicats signants d’aquest acord d’oposicions carta blanca (els mateixos, per cert, que varen signar el Pla d’Igualtat).

PERÒ BMN TAMBÉ S’ESFORÇA DURANT TOT L’ANY!
A continuació reproduïm algunes imatges que ens han fet veure companyes que no podien donar crèdit al que veien o llegien mentre feien cursos de formació de BMN. Rebutjam l’ús que es fa de la imatge de la dona (dubitativa, poc curosa, res a veure amb el mascle competent i reflexiu) i per un més que curiós exemple de ridiculització de llibertats personals i drets fonamentals que, casualitat?, ha tocat a una dona haver de patir. Una actuació masclista propera al delicte, que en tot cas conculca drets fonamentals, reduïda a una pauta de conducta? Què es pretén realment? Dissuadir de l’afiliació a sindicats que no combreguen amb les rodes de molí que recepta la Direcció?

PER A LA REFLEXIÓ, ENCARA, AQUEST BON ARTICLE D’OPINIÓ DE FA UN ANY

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.