Traductor

dilluns, 20 de març de 2017

Pla de Pensions (3): comunicació fefaent

Circ. 020/2017
Sembla mentida que un representant laboral, més encara d'un sindicat històric com UGT, fundat per Pablo Iglesias el 1888 (7 anys després de la fundació de la mutualitat Unió Obrera Balear per part dels republicans federals), posi emperons a les reclamacions de tenir en compte la realitat de tots els anys cotitzats, en comptes de fer suposicions extemporànies que provoquen forats als fons de pensions individualitzats de mig miler de treballadors. Més quan un assessor jurídic de la Comissió de Control va dir que qualsevol partícip tenia dret a fer qualsevol reclamació que entengués de justícia, com és el cas d'aquesta.
Sembla mentida, però així és. El president de la Comissió de Control del Pla de Pensions d'Empleats de BMN, sindicalista d'UGT, posa emperons a rebre tants de correus. També diu que hi pot haver "Photoshop". Davant de tot això, cal advertir que els PDFs "Informe de Vida Laboral" els emet l'Administració i tenen referències electròniques i codis d'autenticitat al peu de pàgina.
En tot cas, pensam que li podem donar satisfacció i complementar les comunicacions individuals ja remeses per correu electrònic amb una altra comunicació per escrit.
Us proposam procedir de la següent manera (el sindicat pot ajudar a fer la gestió, si escau):
1. Descarregar el fitxer Word "UOB 20170317 Carta president PPEBMN.docx" (per ventura l'enllaç només funcionarà fora de la xarxa BMN):
2. Modificar dades al peu (nom, DNI, núm. nòmina i data)
3. Imprimir 2 còpies i signar-les
4. Grapar, a cada còpia del document, una còpia del vostre "Informe de Vida Laboral" on es vegin clarament les referències electròniques (i no estigui vençuda la data d'autenticitat que figura en lletra petita al peu de pàgina)
5. En aquest punt podeu triar entre anar a Correus i remetre un burofax (a les dades de l'encapçalament del document descarregat), fer l'enviament per via notarial o registrar la comunicació a RRHH
6. Els afiliats que treballeu a oficines, si voleu que us facem la gestió de registre a davant RRHH, enviau-nos les dues còpies per valisa a "UOB", tot indicant on voleu que us remetem la còpia registrada
El sindicat també ha actuat
Unió Obrera Balear ha remès una comunicació tot demanant que la Comissió de Control actuï d'ofici i per a tots els partícips afectats, no només aquells que reclamin individualment. Si no rebem resposta en un termini de quinze dies, acudirem a la DGSyFP en defensa del col•lectiu, tot informant també dels emperons que els partícips (actius o no) tenen per establir comunicació amb la Comissió de Control.
Emplaçam UGT...
...a fer el possible perquè es deixin de posar entrebancs i se solucioni a la major brevetat la retallada de drets consolidats als partícips procedents de Sa Nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.