Traductor

dimarts, 28 de març de 2017

SA NOSTRA, BMN, BANKIA...

Circ. 021/2017
Circular completa (PDF): català / castellano
Avui fa una setmana, després de la publicació dels fets rellevants sobre l’operació corporativa que afectarà BMN, diversos representants d’Unió Obrera Balear ens vàrem veure amb representants polítics i institucionals de les Illes Balears, d’ambdós partits majoritaris. Els vàrem transmetre, i pensam que ho varen entendre, que calia defensar tant els treballadors com els interessos de la societat balear en el seu conjunt. I que, per això, el millor era comptar amb una direcció territorial pròpia, competent, que entengui el negoci i la idiosincràsia balear. Amb això, no volem dir que l’actual director territorial compleixi aquests requisits. Menys encara, en general, la direcció de Negoci de BMN.
Ens arriben notícies que indiquen que per ventura algú ha decidit que Balears no comptarà amb una direcció territorial dins Bankia, i penjarà de la de Catalunya. De moment no valorarem la decisió, perquè no en tenim cap prova fefaent. En tot cas, tornam a recordar a les empreses que totes les decisions que adoptin dins un procés de fusió, absorció o modificació de l’estatus jurídic, si impliquen incidència damunt el volum d’ocupació, s’han de sotmetre a anàlisi de la representació laboral amb caràcter previ a la seva execució.
Quant als efectes, positius o negatius, que l’operació corporativa tindrà damunt l’economia balear, dependrà molt de la feina que facin els nostres polítics. Perquè els ciutadans, empresaris o treballadors, d’aquestes illes, no els han votat per engreixar el PIB d’altres comunitats autònomes tot permetent que totes les empreses de serveis proveïdores del BMN a les illes Balears vagin essent substituïdes per empreses foranes. Per què? És que són més barates i donen millor servei? Impossible. O és perquè amb els gestors i accionistes que tenen aquestes empreses, tot queda “en família”? En l’àmbit dels serveis financers i l’atenció al client de les illes, vàrem expressar als polítics la nostra reserva per possibles decisions empresarials que incrementin l’exclusió financera arreu de la geografia balear. El cert és que hem passat d’un escenari de caixa d’estalvis tutelada legalment per la Comunitat Autònoma a un escenari de banc intervingut per l’Estat però que actua com una empresa privada de tarannà neoliberal amb els seus treballadors i amb la societat a la que es deu i a la que ha de donar un bon servei financer. E hajan consciència qui ho ha afollat!
Despidos por bajo rendimiento”? Avís molt important!
Ha circulat una notícia de premsa en què es parla que BMN aplicarà el model d’un banc gros de “despidos por bajo rendimiento”. Per tal de deixondir tothom, descriurem breument un “procediment” i advertim a tots els directius de BMN que si fos el cas que a algun se li acudís de posar en pràctica quelcom semblant en contra d’un dels nostres afiliats, no dubtarem en actuar sindicalment, tot acudint a les instàncies que calgui. A les que calgui.
·        El treballador o treballadora rep un missatge de correu electrònic on és citat per algun directiu a mantenir un “intercanvi d’opinions”, presencialment, en algun departament distint de RRHH. El treballador en qüestió no és dels “menys productius”. Parlam d’una pràctica absolutament arbitrària de l’empresa, que enlloc d’analitzar la incompetència directiva l’emprèn amb els indios.
·        Un cop allà, compareixen els emboscats: superiors del treballador i un parell de “liquidadors”.
·        Comencen a criticar la feina del treballador. Li diuen que no serveix per a la feina, que no es productiu, que la feina que fa no mereix el jornal que li paguen, que no el volen tornar a veure al seu lloc de feina i tot un enfilall d’animalades. Li mostren un xec amb una quantitat econòmica que ni s’acosta al que seria un acomiadament improcedent.
·        L’objectiu és minar la moral i la capacitat d’actuació del treballador, enfonsar-lo anímicament i personalment per tal que signi en aquell mateix moment una desvinculació.
Recomanam que ningú signi res que afecti la seva relació laboral amb l’empresa sense el coneixement o la presència del sindicat. Restam a disposició!
La representació laboral de BMN no rep la informació sobre l’evolució econòmica de l’empresa en temps i forma!

La representació laboral de BMN no rep cap més informació que la que BMN dóna a la premsa. La Direcció no té ni la deferència d’enviar-la amb caràcter previ a la publicació de les dades. Si ens ho hagués remès, hauríem demanat, per exemple, informació sobre les dades referents a les clàusules terra il·legals que han hagut de ser dotades de manera extraordinària i, ep!, d’aquest tema les dades per territori!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.