Traductor

divendres, 28 d’abril de 2017

Parasitisme sindical | Visca el 1r de Maig!

Circ. 027/2017
Circular completa (PDF): català / castellano 
No citar adequadament les fonts tot apropiant-se de la feina d’altres és una pràctica que s’està intentant desterrar de molts d’àmbits.
Pensam, per exemple, en l’educatiu i el científic, on s’està fent molta de feina per detectar paràsits. Però dins l’àmbit sindical de BMN hi ha patent de cors per a la ignomínia. Per a coneixement general:
-       Des d’UOB felicitam els companys de CCOO per les dues darreres demandes dutes a terme a BMN. Hem contribuït ajudant en allò que hem pogut a través de l’actuació de la nostra assessoria jurídica. Ambdues demandes han acabat amb sengles acords: un al SIMA (vid. la nostra anterior circular, respecte als drets d’informació de l’article 64 ET) i un a l’Audiència Nacional (sobre el pagament íntegre de la retribució variable, injustament retallada per l’empresa)
-       Aquí teniu el fragment de l’acta amb el darrer acord. A la mateixa acta es veu clarament qui és la part actora, i no és cap dels sindicats que s’han apressat a penjar-se medalles!:

-       Cas que penseu que podeu estar afectats per aquest acord, contactau amb UOB
-       Fa empegueir l’apropiació indeguda que fan alguns sindicats de la feina d’altres. (Feina, per cert, que implica recursos econòmics que els són aliens! No tenen vergonya?) Ho hem denunciat quan hem estat nosaltres els parasitats, però no ens podem estar de fer-ho quan també són altres les víctimes. Fa gràcia, però, veure que sempre siguin els mateixos els paràsits, perquè no fan més que quedar en evidència, una vegada més, davant la plantilla.
-       I així com felicitam CCOO per les reivindicacions que du a terme en els darrers temps, també volem manifestar la nostra preocupació pel futur que ve, precisament per la carta blanca que es va concedir en el passat a la Direcció de BMN amb la signatura dels expedients de 2012 i 2013, els acords d’homologació salarial i de condicions i, especialment, amb la unificació dels compromisos per pensions, amb els sagnants efectes que ha tingut la combinació de tot plegat!
A UOB de vegades feim confiança a algunes persones però, tanmateix, mai no ens podem refiar d’organitzacions megalòmanes que tenen interessos no sempre clars. Doncs, teniu per segur que seguirem, en els temps que vendran, digui què digui el cartell penjat a l’exterior, estant presents i vigilants en totes les meses negociadores que afectin la plantilla mentre aquesta ens segueixi atorgant la confiança del seu vot!
Visca el Primer de Maig!
Des d’Unió Obrera Balear donam suport a totes les manifestacions del Primer de Maig 2017 i revalidam el compromís en la lluita sindical i la vindicació d’un món més just i solidari! Visca la classe treballadora i visca el Primer de Maig!
I el propòsit d’esmena? D’altra banda, no entenem com és que les grans centrals sindicals espanyoles s’omplen la boca d’“empleo estable”, “salarios justos”, “pensiones dignas” i “más protección social” si després són els primers en validar ETTs i retallades de drets que ja eren contrapartides d’anteriors renúncies. Ens perden un llençol en cada bugada que firmen! Per començar a redreçar el seu prestigi, no haurien, sempre que s’adrecin a la societat, demanar perdó per les actuacions que han menat a la pèrdua d’aquest prestigi i explicar què han fet per evitar que es repeteixin?
Avui és el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball
Avui fa un any que la OIT tenia en marxa la campanya “Estrés en el Trabajo: Un reto colectivo”. Si llegiu la justificació que fa aquesta organització d’aquesta campanya, us hi veureu reflectits: gran pressió per complir objectius, riscos psicosocials derivats de major competitivitat, jornades més enllà dels límits, ambients de feina més estressants, divisió feina-vida privada difuminada, canvis organitzacionals i reestructuracions continus, menys oportunitats laborals, més treball precari, por a perdre la feina, acomiadaments massius i desocupació, menor estabilitat financera, greus conseqüències per a la salut mental i benestar... Celebram que se’n facin estudis. Però de les mesures que estimin que cal implantar per pal·liar tot això, quina part arribarà a fer-se efectiva?

Entre tant, per augmentar les sinergies amb Bankia, BMN s’ha tret de la màniga sis procediments i protocols (transaccions 9041 a 9046, sobre matèries com la prevenció de riscos, entre ells el d’atracament, violència/assetjament intern i extern, etc.) sense el concurs ni consulta prèvia a la representació legal dels treballadors. Tot molt normal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.