Traductor

dimecres, 24 de maig de 2017

OPERACIÓ 'ARMANI'?

Circ. 2017-035
Circular en PDF (català | castellano)


Enllaçam el que ha publicat el bloc “Murcia Confidencial” sobre una presumpta operació policial a l’entorn de BMN, anomenada ‘Armani’.
Què esperen BMN i el FROB per emetre un comunicat per confirmar o desmentir aquestes presumptes actuacions i, si de cas, posar-se a disposició de les autoritats tot demanant disculpes pels danys ocasionats?

L’“Ahora somos un banco” ­–frase molt repetida pel director de RRHH– ha servit per laminar drets laborals als treballadors de Sa Nostra –amb col·laboracions sindicals molt significades–, però no ha servit per assolir la bona gestió directiva que deien que havia d’anar associada a l’operació del SIP i la posterior integració ‘en calent’. Tornam a repetir que ni després del SIP ni després de la intervenció de l’Estat hi ha hagut cap relleu a la cúpula directiva de BMN. Per què? Li demanin al senyor De Guindos!
Com tothom sap i ningú entén, l’obscur pacte d’accionistes del SIP del BMN va donar com a resultat un repartiment de poder asimètric, absolutament esbiaixat cap a Caja Murcia. Qui era, en representació de Sa Nostra, el qui va fer la valoració de cada una de les caixes? Sa Nostra va quedar relegada a un paper de comparsa, retuda i a punt per ser espoliada, tot i les veus d’alarma d’UOB i poques, molt poques, opinions publicades independents. El tallafoc impulsat via proposició no de llei al Parlament de les Illes Balears, va ser rebentat per PP, PSOE i BLOC-PSM. El Govern Balear, amb Carles Manera de conseller del ram, va lliurar Sa Nostra a Carlos Egea.
L’asimetria entre caixes d’origen es va traslladar ben aviat a tots els nivells de l’estructura jeràrquica del nou banc. Les ordres les donaven els directius de Caja Murcia, i la resta a callar i a menjar morena. Tot el que venia de Caja Murcia era beneït i el que venia de Sa Nostra, anatemitzat. Vist i no vist, Caja Murcia va copar tots els engranatges del nou banc i de les seves empreses participades. Aquestes, enlloc de vendre’s com manava el compromís contret amb Brussel·les, han fet negoci a costa del banc. A les Illes Balears, les empreses que donaven servei a Sa Nostra varen ser substituïdes per altres de matriu murciana, o directament per participades de BMN. Compromís amb el territori? Zona core? Per ventura eren empreses més competitives? Mostraran els pressupostos? De qui són, totes aquestes empreses? Per què no es varen vendre quan hi va haver oportunitat? Quina ha estat l’evolució de la seva facturació i contractació amb BMN, especialment quan ja se sabia que el destí de BMN era integrar-se dins Bankia? Qui galopa a lloms del nepotisme i l’amiguisme?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.