Traductor

dijous, 1 de juny de 2017

Pla de Pensions (5): correspondència UOB

Circ. 38-2017
PDF (català| castellano)Després de mesos sense que la Comissió de Control del Pla de Pensions d’Empleats de BMN es digni atendre comunicacions de partícips afectats per una escapçada injusta en els seus drets consolidats (no han tengut ni tan sols la deferència d’emetre acusaments de rebuda!), des d’UOB: 

  • Hem enviat escrit a la Subdirección General de Planes y Fondos de Pensiones. Ens consta que aquest centre directiu ja ha obert expedient (núm. 1180/2017).
  • Hem enviat còpia de l’escrit anterior, per burofax (lliurat), a la Comisión de Seguimiento y Supervisión de la fusión de Bankia y BMN de Bankia, S.A. Aquest assumpte no s’ha de perdre per les bardisses comptables de la fusió!
  • Hem instat el nostre representant a la Comissió de Control a demanar una reunió urgent de l’òrgan per tractar els escrits dels partícips que no varen arribar a la sessió d’abril, com ja vàrem advertir a la nostra circular 2017/28. No es varen tractar per deixadesa del president –d’UGT– o per voluntat d’alguna altra persona?
  • Recomanam a tots els afectats que tinguin certificat digital que facin ús de la Sede Electrónica de la Dirección General de Seguros y Fondos de Pensiones per posar en marxa una reclamació individual. Els treballadors que no tinguin certificat digital poden enviar la comunicació per certificat postal o registrant escrit a la Delegació del Govern. Es tractaria de fer un breu escrit tot identificant el pla (N2428) i adjuntant còpia de l’escrit individual no atès per la Comissió de Control. (En els propers dies enviarem als nostres afiliats un possible model.)

Bon profit, de què?
Hem vist diversos comentaris en el grup de Facebook de ‘No a los despidos en BMN’ (el lema fallit de l’ERO 2013), en resposta a la nostra circular sobre els tipus terra dels préstecs destinats a residència habitual dels empleats. Celebram que sindicats que fa temps que compartim trinxera laboral estiguem també junts en aquesta reivindicació. En el fons, sembla que CCOO s’aferra al Conveni Col·lectiu de Caixes. El cert, però, és que el redactat d’aquest no és definitori. Altrament, l’empresa no interpretaria la norma com li convé. In claris non fit interpretatio, diuen. Doncs, havent-hi a BMN una interpretació presumptament esbiaixada del Conveni –pels referits comentaris, suposam que aquesta és la tesi de CCOO–, entenem que, en coherència, s’hauria de dur el tema a la Comissió Mixta del Conveni Col·lectiu. En parlarem.
D’altra banda, ens agradaria que totes les actuacions de CCOO a l’etapa BMN fossin agradables de recordar. No ha estat així. De fet, alguns acords no han estat de gens fàcil digestió per a la plantilla procedent de Sa Nostra. En podem fer un succint repàs:

  • ERE 2012 –amb amenaça de mobilitat geogràfica a la tornada de suspensions–
  • Balanceo –furt d’expectatives de desvinculació via ERO de Sa Nostra–
  • ERE 2013 –amb mobilitat geogràfica i altres perles d’efectes col·laterals–
  • Homologació salarial –amb greus efectes als fons de pensions degut a l’extracció salarial, desclassificació de complements salarials que eren pensionables i actualitzables–
  • Homologació de condicions laborals –anorreament del Pacte d’Empresa de Sa Nostra–
  • Unificació de plans de pensions i de prestacions –amb gran perjudici en els drets consolidats de treballadors–

Reflexió
Hi haurà qualque treballador/a de les Balears que, en les properes eleccions, voti sindicats col·laboracionistes amb l’espoliació?: extracció salarial, obsequi 25 anys, assegurança de vida i salut, pla de pensions...?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.