Traductor

dimarts, 27 de juny de 2017

Reunió informativa absorció de BMN per Bankia

Circ. 44/2017
En PDF

Acabam de mantenir una reunió informativa amb RRHH i el sotsdirector general de mitjans de BMN, Fulgencio Martínez.
Ens han informat de la decisió presa ahir pels consells d'administració de BMN i Bankia, de dur endavant la fusió per absorció.
S'ha parlat del calendari:
- juliol 2017: convocatòria Junta General d'Accionistes
- setembre 2017: celebració JGA i sol·licitud autoritzacions als organismes i autoritats competents
- desembre 2017: tancament de la transacció
- març/abril 2018: integració tecnològica
A partir del tancament jurídic-legal de l'absorció es podrà començar a parlar de reestructuracions de centres de treball o laborals. Ha posat d'exemple els serveis centrals. 
La nova entitat, ha explicat, no mantindrà "la suma" dels serveis centrals. Les direccions territorials s'hauran d'adaptar al "model" de Bankia. Els compromisos amb el personal externalitzat amb clàusula de retorn degut a canvis accionarials, es mantenen. No han sabut explicarnos la partida de costos de reestructuració (pàg. 22 del document "Fusión con BMN" de Bankia), ni si es mantindrà la marca "Sa Nostra" (que encara ara acompanya les sigles de BMN).
Hem de lamentar la minsa valoració que es fa de BMN, de 825 milions d'euros: una escapçada del 59% del valor comptable. La Direcció de BMN ha fracassat en el seu intent de fer un banc viable. On són els responsables (òrgans de govern, directius, polítics) de la dissolució de Sa Nostra dins BMN?
Al mateix document de Bankia, les Illes Balears figuren al cim de creixement de PIB per Comunitat Autònoma. Som el territori més dinàmic i això s'ha de reflectir necessàriament en un impacte nul damunt la plantilla adscrita a l'antiga Sa Nostra. Ja hem sofert cinc anys de contínues reestructuracions, algunes d'elles declarades frau de llei pels Tribunals de Justícia.
UOB, com ha fet sempre, seguirà amb la defensa a ultrança dels llocs de feina i els drets laborals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.