Traductor

dijous, 15 de novembre de 2012

CIRCULAR UOB 133/2012

Circular UOB 133/2012LA DIRECCIÓ DEL BMN DESEMMASCARA LES DIRECCIONS DE ZONA
CCOO fa la crònica de la Comisión de Asentimiento (ells diuen “de seguimiento”, com si fos un eufemisme) i fan el ploricó acusant la Direcció d’aplicar malament l’acord de 17 de maig. Com així no van als tribunals de justícia a denunciar-ho? A veure si fan memòria: l’acord en qüestió és un xec en blanc (i de franc) que dóna poders absoluts a la Direcció per fer i desfer. El signaren els sindicats complaents el mateix dia que desconvocaren una vaga a tot el BMN que hauria marcat un abans i un després. No tenen cap dret a queixar-se de la seva rendició incondicional!
A la mateixa crònica hi ha una informació molt útil. Diuen que demanaren com es fan les suspensions temporals i qui les decideix. La Direcció (no diuen si era Náñez,  Mendoza o la mar Egea!) va respondre que: “La elección la hacen trimestralmente  los Jefes de Zona y Territoriales, con la supervisión del responsable de Relaciones laborales de cada  territorio.” Això sembla un nou joc: qui dels tres diu mentides?
Molt bé! Ara ja sabem qui són els responsables d’aplicar aquesta traumàtica mesura a la plantilla. La tria (perquè reconeixen que és una tria) la fan les Direccions de Zona. CCOO, segurament fora voler, ha deixat amb el cul a l’aire la Direcció i ha destapat que els responsables de Recursos (in)Humans tenen poques manies a l’hora d’espolsar-se les puces i carregar el mort als comandaments intermedis. Si CCOO no menteix, i per una vegada sembla que no ho fa, hem de concloure que o els Directors de Zona o la Direcció del BMN diu mentides, perquè fins ara els primers ho negaven tot i deien que es limitaven a obeir ordres. Doncs, els han destapat! No només són ells els qui fan “l’elecció” de qui patirà la desvinculació forçada, amb repercussions sobre el salari i l’estabilitat familiar, sinó que els deixen com un pedaç brut davant la plantilla i els desemmascaren com uns mentiders i com uns covards. Les decisions s’han de fer cara alta i explicant els motius i els criteris. Veurem si, a la propera remesa, tenen la dignitat d’assumir responsabilitats i mostrar cara per argumentar els seus actes. També serà de veure com acolliran el retorn de les persones que finalitzin el període de suspensió. Sobretot, com acolliran aquelles a qui varen atribuir la suspensió a altres instàncies? Els podran aguantar la mirada?
Les persones que ocupen les Direccions de Zona han volgut tirar la pedra i amagar la mà. Santa Innocència! Han estat ben incautes de confiar amb els qui els haurien de protegir i els deixen als peus dels cavalls. Els ho hem advertit massa vegades! Són càrrecs kleenex d’una Direcció que no té escrúpols. Són els majorals dels camps de cotó que, perquè els han deixat un cavall i un fuet, es creuen propietaris dels destins laborals d’uns hipotètics esclaus. La història és caparruda i, una vegada i una altra, posa tothom al seu lloc. No fa gaire vàrem advertir que a aquests comandaments intermedis (s’hi podien afegir els directors d’unitat) els encolomen les atribucions de fer la feina bruta, però no les retribucions. Més se’n mereixen! A veure si arribaran a aprendre d’una vegada que Roma no paga els traïdors i se revoltaran contra qui toca!


(...)

Descarregar circular completa en PDF - Català 

Descargar circular completa en PDF -Castellano-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.