Traductor

divendres, 9 de novembre de 2012

RECURSOS INHUMANS (VII)

Circular UOB 129/2012


Cal eliminar els temes pendents

Hi ha temes, generalment els que requereixen més habilitats directives a l’hora de trobar una solució negociada, que s’eternitzen i, amb el temps, es fan crònics. Com ja vàrem veure en un punt anterior, deixar transcórrer el calendari no arregla mai les coses. El tòpic que afirma que “el temps ho cura tot” no és cert. Per això, s’ha d’impedir que l’apartat d’assumptes a resoldre s’incrementi. Cada problema pendent
s’ha d’etiquetar amb un termini de revisió. Si als tres mesos no s’ha trobat cap sortida, cal donar-ne una i tancar la qüestió definitivament, encara que sigui amb un acord insatisfactori per totes les parts implicades. La dita popular ho diu: “val més un mal acord que un bon plet”. Girar l’esquena als temes més mals de resoldre és amagar el cap sota l’ala o, com l’estruç, ficar el cap sota terra. 
Amagar la realitat mai no serveix de res!
Gestionar persones vol dir compartir
Compartir és un acte de generositat i d’egoisme, perquè implica donar i rebre. A les relacions laborals és d’aplicació la metàfora de fer volar un estel: amollar i recollir fil, evitant la tensió que rompi la corda o l’excés de generositat que ens faci perdre l’estel que sense el suport s’allunyarà i caurà. Qui només tiba i tensa la corda o qui només l’amolla no mantindrà el vol. Cal adequar la sintonia en funció del temps i de les circumstàncies, però amb la convicció que estirar i cedir és el camí de (...)


Descarregar circular completa en PDF - Català

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.