Traductor

dijous, 27 de desembre de 2012

VENTS D’IMPOTÈNCIA?

Circular UOB 159/2012
VENTS D’IMPOTÈNCIA?
La situació és surrealista i qui cau en el parany té poca capacitat analítica. La Direcció i els seus subordinats disparen comunicats el mateix dia: la culpa és d’UOB! N’hi ha que s’apunten a la criminalització. Quatre franctiradors (tant és si no són afiliats!) exigeixen “un darrer esforç” i que “signem el pacte”. D’esforç no n’hem estalviat i, quant a la signatura, de quin pacte parlen? La Direcció no vol pactar, vol imposar.
Resulta sorprenent que els quatre errats de comptes que ens acusen sense proves no facin cap crítica a l’empresa ni als sindicats complaents. Qui va decretar el bloqueig va ser la Direcció i qui va autoritzar el “balanceo” varen ser UGT i CCOO. Aquesta és la realitat. Qui es deixa dur per l’efecte ventilador que han engegat els culpables de la situació contra UOB, no toquen de peus a terra o caminen distrets darrera la pastanaga que els mostra qui ha tirat la pedra, amaga la mà i acusa als altres.
UOB va acceptar negociar la proposta de l’empresa amb dues condicions: garantir el Pacte d’Empresa i respectar el col·lectiu de persones a desvincular. La resposta va ser que ni una cosa ni l’altra. La Direcció intentarà anul·lar el Pacte d’Empresa (ens veurem als Tribunals de Justícia) i vol administrar al seu criteri les desvinculacions, reduïdes a una vintena de persones menors de 50 anys. La nostra firma seria l’aval per invalidar les demandes en curs i anul·lar futures reclamacions. En cap cas al llarg de la nostra història hem considerat la conveniència electoral. Hem fet i farem allò que cal fer, sense atendre criteris corporativistes ni interessos electorals. L’única guia d’UOB és i serà la defensa global dels interessos de tota la plantilla.
Quant a les amenaces de la Direcció, són foc d’encenalls per crear inseguretat i fer por. Tres de cada quatre ERO presentats per raons econòmiques han estat rebutjats pels tribunals. De fet, el 100% procedents d’entitat financeres. Utilitzar la Reforma Laboral com al llop els ha sortit granota! Els jutges tenen clar de qui és la culpa de la mala gestió dels bancs. Saben bé que no són empreses deficitàries i, sobretot, saben bé que la concentració d’acomiadaments cau sobre les persones que fan part de l’estructura productiva més baixa i esquiva la més alta, on hi ha la major responsabilitat. Així que si hi ha sindicats que ho accepten, per a ells la ignomínia!
Per acabar amb tots els intents d’apuntar al cap del pianista i desviar l’atenció de qui són els responsables d’aquest via crucis, ens complau comunicar que aquesta setmana passada la Justícia ha admès a tràmit la nostra demanda contra el “balanceo i que, a més, ha decidit obrir un peça separada contra l’Administració per no haver-nos tengut en compte com a sindicat i subjecte interessat en la defensa del centenar de persones afectades.
Ens ho heu llegit altres vegades: la història, més prest o més tard, imposa sempre el rigor de la veritat! Qui vulgui continuar a la trinxera dels opressors i bufi amb ells contra el vent de la veritat, és ben lliure de fer-ho! UOB fa i farà el que toca fer.

(...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.