Traductor

dijous, 5 de març de 2015

8 de MARÇ NOSALTRES, LES DONES!

Circ. 010/2015
Circular completa (PDF): català / castellano

La plantilla de BMN a 31-12-2014 estava formada per 4518 persones, 2325 dones (el 51%) i 2193 homes (el 49%). L’any passat vàrem informar de la distribució per sexes de les Direccions d’oficina de BMN, constatant que era clarament discriminatòria per raó de sexe.

Dijous de la setmana passada es va constituir la Comissió d’Igualtat de BMN, obligatòria per Llei, i la Direcció, en aquella sessió, ja va anunciar que no pensava informar de les retribucions per sexes. Per què deu ser? La taula de dades i corresponent gràfic adjunts contenen la distribució per sexes en els diferents nivells retributius I a XII del grup professional I, a BMN.
Aquestes dades, destapen una discriminació històrica en l’àmbit de les responsabilitats directives. Sap què és, BMN, la igualtat de gènere? Troba normal aquest gràfic, sabent que en aquets moment hi ha tantes dones com homes perfectament preparades per ocupar càrrecs de responsabilitat? El fet és preocupant, però encara ho seria més que BMN ho trobàs normal o acceptable! Voldrà perpetuar-ho? Com ho voldrà resoldre? I els sindicats?
En tot cas, cal dir prou a la perpetuació d’aquest discrim intolerable! Per això, des d’UOB VOLEM ANAR MÉS ENLLÀ DE LA RETÒRICA BUIDA i seguirem reivindicant la PUBLICACIÓ de TOTES les PLACES directives per tal que quedin OBERTES A CONCURS DE TOTA LA PLANTILLA, i que l’avaluació de candidats i resolució de places es faci de manera TRANSPARENT i amb PARTICIPACIÓ de la representació laboral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.