Traductor

dilluns, 30 de març de 2015

COMPROMÍS DE CIC AMB LA TRANSPARÈNCIA

Circ. 017/2015
Circular completa (PDF): català / castellano

Transparència Internacional Espanya i la Confederació Intersindical de Crèdit signen un acord per la transparència i contra la corrupció
Jesús Lizcano, president de Trasparència Internacional,
i Gonzalo Postigo, president de CIC, en la firma de l’acord

L’acord també recull un annex amb mesures específiques, inèdites en aquest àmbit.
Madrid, 27 de març de 2015.- Transparència Internacional Espanya (TI-E) i la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC) han signat un conveni per la transparència i contra la corrupció. Amb aquest conveni, la CIC es compromet expressament a treballar per millorar a tots els nivells la transparència en el funcionament de les corporacions de dret privat i sindicats.
Aquest conveni també incorpora un annex amb 19 mesures específiques enfocades a millorar la transparència en tres àrees relacionades amb: a) Informació sobre les activitats de la CIC; b) Informació sobre representants i personal de la CIC i c) Informació sobre l’activitat pressupostària i control financer, en el qual inclou una mesura inèdita en aquest àmbit com és la publicació semestral de la CIRBE (Central d’Informació de Riscos del Banc d’Espanya) de la CIC.
La signatura de l’acord va anar a càrrec del president de TI Espanya, Jesús Lizcano, i el president de la CIC, Gonzalo Postigo. Els dos presidents van expressar la seva satisfacció per la signatura d’aquest acord, que impulsarà en pocs mesos mesures específiques de transparència, que posteriorment seran avaluades per TI Espanya. En aquest sentit, Gonzalo Postigo ha assenyalat: “som el primer sindicat que signa un conveni amb Transparència Internacional i ens hem donat el termini de sis mesos perquè tota la informació del conveni aparegui a la nostra web”. Per la seva banda, Jesús Lizcano va destacar que “Transparència Internacional seguirà proposant la signatura d’acords com aquest amb partits polítics, sindicats i institucions, que propiciïn un major nivell de transparència en la societat”.

RETALL DE PREMSA (EL PAÍS)

Calentar la silla no es productivo

Tot i les polítiques de conciliació, els treballadors fan més hores per la pressió dels caps i la cultura del presentisme a España.
En la notícia, seguint l’enllaç anterior, es pot trobar un recull de bones pràctiques per a la conciliació. És un recull d’Esther Jiménez, investigadora del Centre Internacional Treball i Família de IESE Business School:
1.      Promoure horaris intel·ligents. Reduir els períodes de descans (esmorzar, dinar i menjar) i avançar el final de la jornada. Flexibilitzar l’horari d’entrada i sortida i implantar jornades intensives.
2.      Formar els directius en lideratge flexible. El directiu líder inspira confiança i construeix vincles forts i estables amb la gent de l’empresa. Lidera una cultura empresarial que té en compte el benestar de les persones.
3.      Potenciar el talent de les dones. “El món empresarial està dominat per valors masculins i una visió rígida i a curt termini de l’empresa. Cal valorar la incorporació de la dona a llocs directius”, assenyala Esther Jiménez. “La dona és més donada al treball en equip, utilitza més el costat dret del cervell i per tant té més capacitat de connexió amb les emocions. L’home utilitza més l’esquerre i és més sistemàtic”, explica en relació al llibre Cerebro de mujer y cerebro de varón, de Natalia López Moratalla, catedràtica de la Universitat de Navarra.
4.      Harmonitzar els horaris espanyols amb els dels països europeus.
5.      Concedir ajuts per a guarderies.

BONES PANADES, RUBIOLS, CRESPELLS, FORMATJADES I FLAONS!

Us desitjam, a totes i a tots, unes bones festes de Pasqua!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.