Traductor

dilluns, 18 de maig de 2015

SERVIR DOS AMOS | LES CLÀUSULES SOL

Circ. 028/2015
Circular completa (PDF): català / castellano

Ens arriben les inquietuds de treballadores i treballadors que troben incoherent, amb tota la raó, que els préstecs destinats a l’adquisició d’habitatge tenguin un sòl que fa que el tipus d’interès mínim que se’ls aplica estigui molt per damunt de l’Euribor.
D’on ve el mal? L’article 62 del Conveni Col·lectiu de Caixes, Préstamo para adquisición de vivienda habitual, en el seu punt 3r, diu:
“3. Se formalizará a tipo de interés variable, y el tipo de interés permanecerá fijo durante cada semestre natural. Será del 70% del EURIBOR, o índice que le sustituya. Operarán, en este caso, los límites máximo y mínimo del 5,25% y del 1,50% respectivamente.
Cal dir que al Pacte d’Empresa de “Sa Nostra” es va aconseguir rebaixar el tipus del “1r habitatge” al 50% de l’Euribor i reduir el sòl (no va ser possible eliminar-ho precisament perquè teníem el que teníem al Conveni) a l’1%.
És un absurd i un despropòsit (ep!, però a això ens ha duit el Conveni encara vigent) que el tipus d’interès dels préstecs habitatge estigui per damunt (i molt!) del tipus aplicat al préstec d’”Atencions diverses”. Per això, la plataforma de CIC per al Conveni Col·lectiu que s’està negociant inclou l’eliminació de la clàusula sòl als préstecs amb destí habitatge. (...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.