Traductor

dijous, 16 de juliol de 2015

LA DIRECCIÓ-LLAST DE BMN I EL PAPER INDIGNE DEL FROB

Circ. 034/2015
Circular completa (PDF): català / castellano

Aquesta setmana els mitjans locals de les illes Balears publicaven la notícia que BMN-Sa Nostra redueix el cost de finançament a les empreses que contractin persones en atur. Un mitjà, ho feia davall una fotografia del director territorial, Antoni Serra. La notícia la situen dins el Plan Emplea, una sèrie de productes i serveis per a PIMEs que uneixen avantatges financers amb el compromís social del banc. Aplaudim qualsevol iniciativa que fomenti la contractació de persones en atur, però hem de rebutjar el cinisme d'una Direcció –sota la supervisió del FROB– que es deleix per enviar treballadors a la mort laboral (i, encara pitjor, de vegades negant-los la prestació d'atur). Fent memòria, hem vist com la Direcció de BMN:

  • Promou acords que han estat declarats frau de llei per la Justícia –acords d'externalització que encara combat UOB–; o amb indicis clars de frau segons la DGITSS, com el Mutuo acuerdo (sense atur ni conveni especial); o amb mala fe, com la mobilitat geogràfica que no considera per res el fet insular. Quan se signaren aquests acarnissaments laborals, el FROB ja havia entrat a BMN!
  • També amb el FROB assegut al Consell d'Administració, és públic i notori que BMN no paga les comunitats de propietaris, actuació del tot insolidària que a més té un altíssim cost reputacional (els administradors de finques se'n fan creus a les Assemblees de Propietaris).
  • Escampava que volia comprar el Banco de Valencia quan BMN, com es va veure després, tenia la teulada de vidre. Quanta supèrbia!
  • Fa ofertar i col·locar contractes sense la suficient informació, cosa que ja ha provocat les primeres condemnes judicials al banc.
  • Sembra el caos, mata la marca i tanca oficines, tot deixant poblacions senceres sense servei.
  • Practica el ya me demandarás amb empleats i clients, judicialitzant molts aspectes de les relacions laborals i contractuals.
  • Va ser capaç de promoure l'esquirolatge interior a la jornada de vaga del 24 de maig de 2013, precisament contra els acomiadaments a BMN!
  • Promou l'extralimitació horària i l'allargament de la jornada laboral sense cap control horari (tret de cridades a l'horabaixa per veure si hi ets).
  • Conculca el Conveni Col·lectiu en no haver convocat les proves d'ascens per capacitació que pertocaven.
  • Esprem la plantilla amb objectius inabastables, obligant sí o sí a col·locar productes als clients. (“Les oficines a 0 hauran de donar les explicacions pertinents, ja no podem permetre contínuament aquestes situacions.”)

I ja que parlen de finançar PIMEs, sabíeu que l'objectiu d'actiu de tot Menorca (amb menor capacitat econòmica que Mallorca i Eivissa) equival a l'enterrat en el fiasco de Prisoles del Mediterráneo, operació que se'n va dur ni més ni menys que medalla de plata a nivell de banc? Coincidència? Quins altres objectius es podrien cobrir amb els milions d'euros entrampats al concurs de Vicente Grande? I al solar de Miami? Algú s'imagina què li hauria passat a qualsevol director d'oficina que hagués fet, ni que fos a escala, una cosa similar a aquestes operacions? Però al cap i a la fi, qui és qui ha pagat aquests excessos, més que la plantilla? Emplaçam el FROB a actuar de manera conseqüent amb la seva naturalesa PÚBLICA: més que mai, és necessari aixecar estores, depurar responsabilitats en totes les actuacions irregulars i deixar d'acarnissar-se amb els treballadors (en actiu, excedents o desvinculats) que pateixen la mala gestió directiva!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.