Traductor

dimecres, 1 de juliol de 2015

PPROTODICTADURA?

Circ. 033/2015
Circular completa (PDF): català / castellano
Avui, 1 de juliol de 2015, es comença a aplicar la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Pública, coneguda popularment per ‘llei mordassa’. Doncs, a partir d’avui ja tenim en marxa les tres ‘normes mordassa’ (llei de seguretat ciutadana, reforma del Codi Penal i llei antijihadista), que situen l’Estat espanyol dins d’una protodictadura.
Ho resumeixen a la perfecció els editorials d’avui de mitjans lliures, com Vilaweb: tal com han denunciat les plataformes opositores, algunes instàncies judicials i els partits polítics, la nova llei pretén de reduir i dificultar de manera molt notable les activitats públiques de protesta, sobretot al carrer, i de denúncia política i social. A més, inclou un bon nombre d’elements d’arbitrarietat administrativa i incorpora vint-i-vuit noves infraccions que atorguen al govern espanyol possibilitats repressives fins avui desconegudes; es poden aplicar criteris de perillositat indeterminats i no objectius, perseguir la difusió de missatges a través de les xarxes socials, empresonar qui fotografiï agressions evidents i equiparar les protestes completament pacífiques a les més violentes.
Com diu Jordi Martí i Font al seu bloc, n’hi ha que necessiten opacitat absoluta per seguir fent negocis contraris a l’interès general. I per això, calen lleis per mantenir el poble sotmès i en silenci. Els que han creat i mantenen encara aquest període d’excepció anomenat ‘crisi’ no poden consentir que hi hagi gent que els assenyali amb el dit o directament els planti cara. La nova legislació, impulsada pel Govern d’Espanya i aprovada amb els vots del PP i les seves marques blanques –amb tota l’oposició parlamentària votant en contra!–, és un atac frontal al règim de drets i llibertats existent. Les instàncies internacionals han expressat la seva preocupació de manera unànime, però el govern espanyol s’ha mostrat totalment insensible a les crítiques.

Aquesta llei mereix la nostra repulsa

més directa i contundent!
(...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.