Traductor

dimarts, 29 de setembre de 2015

ON ENS DU AQUESTA DIRECCIÓ?

Circ. 042/2015
Circular completa (PDF): català / castellano
BMN, EN RETIRADA, TANCA ELS SERVEIS CENTRALS A MADRID
En acabar Pau Dols els seus darrers sermons a la plantilla, amb la Sala d’Actes, vestíbul de Son Fuster i sales de conferència per totes les illes, tot estibat de gent, els treballadors ja no aplaudien. A la xerrada on l’aleshores director general de Sa Nostra va informar, fets consumats, de la formació del SIP i la societat central Banco Mare Nostrum, ell mateix va afirmar (entre molts d’altres vaticinis incomplerts) que les direccions de Sa Nostra, Caixa Penedès i Caja Granada estaven d’acord en mantenir una descentralització departamental, mentre que la direcció de Caja Murcia, a la que volien convèncer, volia la centralització. 
Al seu darrer sermó, Dols ja va advertir els treballadors de Son Fuster que “qui volgués pujar” havia d’anar cap a Madrid. Els caps d’àrea dels Serveis Centrals (SSCC), quan reunien els seus subordinats, empraven un llenguatge bastant més cru. El missatge era que a la xarxa no hi havia lloc, mentre que a Madrid hi havia “molta de feina”. 
Així, més aviat a través de la coacció que d’altra cosa, es varen omplir els SSCC de Madrid de bons professionals per donar satisfacció a una Direcció que, tanmateix, ha demostrat la seva incompetència per gestionar el banc i fer-lo viable, fins i tot comptant (gràcies a alguns sindicats) amb acords laborals que han significat retallades de drets laborals (via vasos comunicants) a bona part de la plantilla; retallades de sou, suspensions i reduccions de jornada que encara duren; negoci i treballadors venuts de mala manera a tercers, etc. 
Veurem què dirà oficialment l’empresa d’aquesta tornada enrere, d’aquest quiero y no puedo. Què dirà el “BMN Informa”? Serà graciós comparar-lo amb els delirios de grandeza de fa uns anys, quan la premsa anunciava que Egea s’instal·lava a Madrid i que volia fer-se amb Banco de Valencia! Tres reestructuracions després, cada una més sagnant que l’anterior, la Direcció ha perdut el nord. Fins quan podrà surar a la deriva? Entretant, què espera el FROB a fer alguna cosa en interès de l’empresa?
EXIGIM EL CESSAMENT DE LA CÚPULA DIRECTIVA DE BMN. PROU QUE S’HA CONSTATAT QUE COM A BANQUERS SÓN UNA NUL·LITAT TOTAL. AMB LES SEVES POLÍTIQUES CREDITÍCIES HAN ARRUINAT ENTITATS CENTENÀRIES, TRAÏT LA CONFIANÇA DE LA SOCIETAT A LA QUE ES DEVIEN I, PER SEGUIR MEDRANT ELLS, LES HAN INTEGRAT EN UN BANC QUE HA RESULTAT, A MÉS D’INVIABLE SEGONS LA PREMSA, UN MALSON PER A TREBALLADORS I CLIENTS. ARRUIX!

HI HA ALTERNATIVES PER PODER QUEDAR A MADRID!
Si es tracta de reduir els costos del lloguer de l’edifici que actualment alberga els serveis centrals de Madrid (Alfonso XII o Paseo Recoletos), cal tenir en compte que BMN disposa d’altres edificis, buits i a Madrid que, a cost zero, els podrien encabir. A més a més, avui en dia el teletreball és una solució perfectament viable per a la majoria dels serveis centrals bancaris. Si la Direcció no ho permet és perquè no vol!
I HI HA ALERNATIVES A CONTEMPLAR NOMÉS MÚRCIA I GRANADA, PERÒ BMN VOL DISCRIMINAR TREBALLADORS PER RAÓ D’ORIGEN!
La Direcció ha anunciat al Comitè de Madrid que “no contempla” ni Balears ni Catalunya com a destí final de cap dels Serveis Centrals. És a dir, que aquí hi haurà treballadors d’origen Múrcia o Granada que ara potser tenguin l’oportunitat de retornar al seu lloc d’origen; i els del Penedès i les illes, no? No deia Egea que les illes Balears era un “territori estratègic” per BMN? I no té a Palma un immoble, l’Edifici de Son Fuster, perfectament idoni? I l’assequible del carrer Parellada a Vilafranca? Doncs, què passa aquí? No es contempla Balears ni Catalunya perquè no hi ha cap subdirector general que sigui de cap d’aquests llocs? És pel fet insular que tant molesta a alguns? O és per altres motius encara més greus? Aquí hi ha, ras i curt, una discriminació per raó de l’origen dels treballadors i exigim la immediata rectificació per part de l’empresa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.