Traductor

divendres, 30 d’octubre de 2015

INICI PERÍODE DE CONSULTES TRASLLAT SSCC MADRID

Circ. 052/2015
Circular completa (PDF): català / castellano
DE MADRID AL CIELO (O NO)
Dimarts va tenir lloc, a Madrid, l’inici del període de consultes del procés de trasllat col·lectiu de treballadors dels Serveis Centrals (SSCC) des de Madrid, a Múrcia i Granada. No ens entretindrem descrivint la inacceptable proposta de mínims de la Direcció, perquè per això la Direcció ja empra els seus altaveus en estèreo, però volem parar esment a alguns fets importants:
·        CCOO i UOB varen ser els únics sindicats que varen presentar propostes prèvies a l’inici del període de consultes, ALTERNATIVES a la mobilitat. Tot, va ser rebutjat per la Direcció sense donar lloc a la preceptiva negociació emparada al Conveni Col·lectiu.
·        UGT i SESFI, mutis a les propostes anteriors! Donen per feta la mobilitat? I només a Múrcia i Granada? Ens demanam si Jaume Oliver[1], a més d’acompanyar als jutjats querelles contra UOB i contra companys, ha esbrinat perquè Joan Riusech no ha mogut un dit al Consell d’Administració de BMN perquè les illes Balears, atès que aporten, i molt!, al negoci de BMN, fossin també destí de la imminent deslocalització.
·        La Direcció repeteix vàries vegades que “la majoria” de la plantilla de SSCC es veu beneficiada amb aquests trasllats. De quina majoria parlen? Com han fet els càlculs? Vol dir que efectivament estan discriminant per lloc de procedència?
·        Mentre hi ha sindicats que ja han demanat, d’entrada, les condicions d’extinció como les del DARRER ERO que, recordem-ho, va ser acordat en condicions de pèrdues econòmiques per part de l’empresa, UOB diu que ara NO HI HA PÈRDUES. Per tant, les condicions extintives han de ser millors, i hem demanat les del PRIMER ERO. L’empresa, cínicament, diu que no vol que ningú no es desvinculi i per això “no promociona” les extincions i només ofereix un 10% per sobre de les condicions estatutàries! (22 dies / 13 mensualitats)


 Que ningú es deixi enganyar: UOB és a la Mesa amb l’objectiu d’arribar a un acord satisfactori per a les parts. Però tampoc no ens enganyem: de moment, després de la primera reunió, els indicis fan presagiar que a la Direcció i a la suposada “majoria” no els importa fer combregar amb rodes de molí a una minoria. ¿Valors democràtics?

UNA REUNIÓ PROFITOSA
El mateix dia 27, l’horabaixa, un nombrós grup de persones, atenent i agraint la convocatòria prèvia, es varen reunir amb representants de CCOO i UOB per explicar, de manera molt participativa, inquietuds i casuístiques de tot tipus. Per exemple:
·        Persones que estaven destinades a oficines de Madrid que passaren a SSCC i ara els traslladen.
·        Possibilitat d’externalitzacions.
·        Proximitat de les festes de Nadal: s’haurà de cercar habitatge al nou destí si la família es troba en un altre indret?
·        Possibilitat de demanar diferents condicions de desvinculació segons el perjudici sofert. Hi ha persones que ja duen un trasllat anterior, acumulat.
·        Els empleats de SSCC Madrid estaven vetats per poder desvincular-se amb l’ERO vigent, inclús d’acollir-se a les mesures de flexibilitat interna. Ara, s’hauria de tenir en compte aquest fet!
·        Que es promogui la mobilitat funcional. Hi ha gent de Madrid a qui volen traslladar i gent d’altres territoris que no. El Conveni Col·lectiu beneeix la mobilitat funcional: que s’apliqui!
·        Salvaguarda de les condicions de préstecs, comissions, targetes, etc. per a la gent que hagi d’optar per l’extinció.
·        Pagament del transport a origen per a la gent que es veurà mobilitzada.
·        En segons quins departaments es té en compte l’origen (majoritari) dels seus membres, mentre que en altres no es té en compte per a res.
Seguirem recollint les propostes que ens faceu arribar per correu electrònic o a través dels representants en el Comitè de Madrid i les defensarem davant la Direcció i davant qui sigui.
[1] D’UGT BMN Illes Balears i, també, tinent de batle, regidor d’economia i hisenda, contractació, recursos humans i funció pública de l’Ajuntament de Llucmajor. Partit: PSOE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.