Traductor

divendres, 23 d’octubre de 2015

MADRID O EL CASTELL D’IRÀS I NO TORNARÀS!

Circ. 049/2015
Circular completa (PDF): català / castellano
El Consell d’Administració de BMN ha decidit, de manera arbitrària, que les illes Balears no han de ser destí de cap dels Serveis Centrals a remoure de Madrid. Hi ha departaments amb majoria d’empleats de Múrcia o Granada, que seran traslladats a la respectiva capital de província que minimitzi el cost laboral. En canvi, als departaments on la majoria són ciutadans provinents de les illes aquesta norma no s’aplica. Ben al contrari, a BMN segueix vigent la màxima d’anorrear tot allò que soni a Sa Nostra sota la mirada dels impassibles Riusech i Middelmann, els desapareguts Alzamora i Dols i els incompareguts Serra i Coll! Aquests, son tots directius. Però l’actuació dels representants “nostrats” d’UGT, que mentre passa tot això no piulen i es querellen contra sindicats i companys, com s’hauria de qualificar? Els és igual que els companys illencs siguin discriminats per raó de la seva procedència?
NOU COMUNICAT CONJUNT DE CCOO I UOB

En relació a la reunió convocada en temps i forma per 6 membres del Comitè de Serveis Centrals de Madrid i a la que altres 7 membres varen estimar oportú no assistir, els dos sindicats publicam el següent comunicat conjunt:
UOB I CCOO, EN SESSIÓ DEL COMITÈ D'EMPRESA DEL DIJOUS 22, AMB L'ABSÈNCIA DE SESFI I UGT, HAN ADOPTAT ELS SEGÜENTS ACORDS:
  1. Aprovar la participació de quatre assessors en la comissió negociadora (un per secció sindical amb representació al Comitè).
  2. Mantenir les mesures aprovades per aquest Comitè per a l'inici de la negociació, distribuïdes pel president del Comitè a tota la Plantilla dels Serveis Centrals de Madrid.
UOB I CCOO VOLEN QUE UGT I SESFI, ABANS DEL PROPER DIA 27, SE SUMIN A AQUESTES DECISIONS.

COMPTE AMB L’ESPIGUEO!
Els canals habituals de l’empresa han publicitat la creació d’una oficina de l’empleat amb assistència presencial i també a través del correu electrònic. Des d’UOB volem manifestar els nostres dubtes sobre la idoneïtat que la Direcció, en aquest moment, disposi d’una munió de radiografies personals i particulars, ja que això pot representar un perjudici en la negociació col·lectiva. L’espigueo empresarial és, sempre, una mala notícia per als treballadors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.