Traductor

dilluns, 23 de novembre de 2015

UNA RECTIFICACIÓ I UNA PETICIÓ

Circ. 065/2015
Circular completa (PDF): català / castellano
RECTIFICACIÓ
El Director de Relacions Laborals ens ha demanat una rectificació al respecte de l’expressió “Dr. Muerte” d’un comunicat anterior d’UOB, referida a l’advocat i assessor extern de BMN a les Meses de Negociació. No l’anomenàvem.
Vagi per endavant el nostre respecte i més alta consideració envers aquesta persona. És un professional del dret de reconegut prestigi, ampli CV i dilatada experiència. Tractant-se d’algú EXTERN a BMN, li demanam disculpes si l’hem ofès amb l’apel·latiu (com és bo d’entendre, referit sempre a processos laborals, mai biològics). Cap problema: excuses, i vagi per no dit!
PETICIÓ
Que algun dels acords que s’han signat a BMN, de dramàtiques conseqüències en les vides laborals dels treballadors afectats, hagin estat informats (per la Inspecció Central de Treball) o declarats frau de llei (per l’Audiència Nacional) no és obstacle ni impediment per seguir considerant com a grans professionals del dret els advocats i assessors externs de BMN a les meses de negociació. Entenem que fan allò que creuen millor per al client, BMN. I, en tot cas, al final és la Direcció de BMN qui decideix on estampa la seva firma.
Però com a bon professional del dret, entenem que l’assessor tampoc no hauria de perdre les formes ni caure en el menyspreu a la tasca sindical, que és tan lloable com la seva feina. Volem dir que tal vegada s’hauria d’estar de proferir gracietes que freguen la grolleria, de les que fa ús en les meses negociadores quan els sindicats passen a exposar les seves propostes: a ver quién mea más largo. Perquè, si hom diu coses d’aquest estil (amb el ViP del Director de Relacions Laborals que hi és davant), aleshores fa d’assessor “perfil tècnic” o, en canvi, d’assessor “perfil negociador”? I si és això, cal tenir la pell tan prima?
En tot cas, feta de la nostra part la rectificació i disculpa demanada, esperam una justa i equitativa correspondència. Tot i així, no demanam cap excusa formal per les grolleries (en el fons, llicències de llenguatge).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.